Росія вийшла з Договору про відкрите небо

Росія вийшла з Договору про відкрите небо
18 грудня країна-агресор офіційно припинила участь у Договорі про відкрите небо.

Договір з відкритого неба — багатостороння міжнародна угода, що надає його учасникам можливість здійснювати обльоти територій один одного (встановлює режим «відкритого неба»). Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через контроль за військовою діяльністю та за дотриманням чинних договорів у галузі контролю над озброєннями.

Росія офіційно виходить із Договору з відкритого неба. Рішення залишити угоду Москва ухвалила після того, як це зробили США, а їхні європейські союзники відмовилися дати їй гарантії, що інформація, зібрана в ході прольотів над територією країни, не передаватиметься до Вашингтона. Повідомляє РИА Новости.
Документ був підписаний у 1992 році і став одним із заходів щодо зміцнення довіри в Європі після холодної війни. Він діє з 2002 року і дозволяє країнам-учасницям відкрито збирати інформацію про збройні сили та заходи один одного. Учасниками досі були 34 держави.

Поки що залишається незрозумілим, що робитиме далі Білорусь, яка входила до єдиної групи з Росією в рамках договору.

У Мінську наголошують, що рішення про подальшу участь чи неучасть у "відкритому небі" ретельно проаналізують і ухвалять у консультаціях із Москвою, - йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що Росія, "незважаючи на численні порушення ДОН із боку США, їхніх союзників та клієнтів, робила все можливе для збереження угоди". 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
У Держдепі США підтримують Україну У Держдепі США підтримують Україну
США занепокоєні стурбованість пересуванням російських військ біля кордонів України. Вашингтон звернувся до Москви за поясненнями.
Loading...
Load next