В Донецькій та Луганській областях можуть знову відновити режим тиші - ТКГ

В Донецькій та Луганській областях можуть знову відновити режим тиші - ТКГ
Тристороння контактна група під час учорашнього засідання домовилася про повернення режиму припинення вогню на Донбасі.

Учора, відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, яке дає змогу засвідчити стриманий оптимізм щодо можливої деескалації ситуації на Донбасі та розблокування мирного процесу. Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Офіс Президента.

На засіданні було досягнуто спільного розуміння необхідності відновлення дії режиму припинення вогню в межах відповідних Заходів, узгоджених 22 липня 2020 року, що засвідчили, зокрема, й представники ОБСЄ.

Уперше за довгий час відчувається реальна можливість забезпечити тишу на лінії дотику в Донецькій і Луганській областях. Українська сторона повністю готова до цього. Важливо, що ми побачили готовність і іншої сторони до цього кроку, – зазначив виконувач обов'язків першого заступника глави делегації України в ТКГ Андрій Костін.

Крім того, на сайті зазначено, що такий результат є особливо важливим з огляду на прийдешні зимові свята, адже для українських громадян уже традиційно зустрічати Різдво та Новий рік у спокої з найближчими людьми.

Безпековий компонент усвідомлюється як визначальний. Здатність гарантувати стовідсоткове виконання відповідних обіцянок та реалізувати Заходи з посилення режиму припинення вогню, погоджені 22 липня минулого року, означатиме й можливість пройти шляхом миру та через інші необхідні пункти, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона також продовжує працювати в усіх доступних форматах для:

  • звільнення утримуваних осіб;
  • відкриття КПВВ;
  •  забезпечення реалізації інших домовленостей в інтересах усіх українців по обидва боки лінії дотику.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України У США занепокоєні пошкодженнями цивільної інфраструктури на сході України
Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві висловило своє занепокоєння повідомленнями про пошкодження цивільної інфраструктури на сході України.
Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото) Перейшла мінне поле: 16-річна дівчина тікала з Горлівки, щоб вчитись в Україні (фото)
На Донбасі дівчина через мінне поле втекла з окупованих районів Донецької області (ОРДО). Вчора пізно ввечері вона вийшла до позицій українських військових.
"Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією "Це буде її найбільша помилка": Зеленський допускає повномасштабну війну з Росією
Президент України Володимир Зеленський не відповів на запитання, чи вважає президента Російської Федерації Володимира Путіна вбивцею.
Loading...
Load next