Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат

Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат
20 грудня Порошенка повідомили про підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.

До Державного бюро розслідувань, куди на сьогодні викликали п'ятого президента і лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, прибув його адвокат Ігор Головань. Про це він повідомив він у коментарі "Укрінформу".

Порошенка ніхто не викликав, але я там буду. Я прийду, щоб подати клопотання і вимагати дотримання норм закону, — сказав Головань.

Зазначається, що адвокат буде клопотати про виклик як свідків у цьому кримінальному провадженні президента Володимира Зеленського, а також виконання низки слідчих дій, які б “викрили незаконні дії влади”.

У ДБР повинні ці клопотання розглянути у триденний термін і винести постанову, — зазначив він.

Також народні депутати від парламентської фракції “Європейської солідарності” принесли у Державне бюро розслідувань заяву про злочин влади у сфері енергетичної безпеки.  Про це повідомив журналістам співголова фракції Артур Герасимов.

На відміну від цієї фейкової підозри (Петру Порошенку), реальний злочин коїться саме зараз, коли майже знищена енергетична незалежність України, коли мільярди доларів платяться за енергоносії країні-агресору і Білорусі. Саме тому депутати “Європейської солідарності” сьогодні прийшли до ДБР і вимагатимуть права невідкладного прийому у керівництва ДБР для того, щоб зареєструвати заяву про скоєння кримінального злочину, — сказав він.

Вони вважають, що станом на грудень 2021 року, Україна знаходиться на межі енергетичної катастрофи, коли без зовнішньої допомоги країна безсила перед енергетичним шантажем Російської Федерації.

У партії зазначили, що відповідальним за це є нинішній президент Володимир Зеленський.

Аналогічні заяви про скоєння злочину будуть подані до Офісу генпрокурора та Служби безпеки, — додав Герасимов.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський прокоментував підозру Порошенка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Не на політичних мотивах": США та Велика Британія уважно стежать за справою проти Порошенка "Не на політичних мотивах": США та Велика Британія уважно стежать за справою проти Порошенка
Американські дипломати прокоментували кримінальне провадження проти колишнього президента України.
Порошенко записав відеозвернення: він не з'явиться на допит ДБР (відео) Порошенко записав відеозвернення: він не з'явиться на допит ДБР (відео)
Петро Порошенко заявив, що повернеться до України із робочої поїздки у Варшаву в першій половині січня.
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Loading...
Load next