Порошенко проти ДБР: Держбюро звинувачує експрезидента у невиконанні зобов'язань, адвокат — спростовує

Порошенко проти ДБР: Держбюро звинувачує експрезидента у невиконанні зобов'язань, адвокат — спростовує
За словами адвоката Ігоря Голованя, Петро Порошенко здав свій закордонний паспорт, а ДБР "не може не брехати".

Державне бюро розслідувань звинуватило п'ятого Президента України в тому, що він попри обраний йому запобіжний захід, не здав закордонний паспорт. Проте адвокат Порошенка цю інформацію спростував.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на ДБР.

Держбюро розслідувань зокрема нагадує: 

  • 20 грудня 2021 року п’ятому Президенту України, а сьогодні нардепу України Петру Порошенку, повідомили про підозру у вчиненні злочинів, які кваліфікують як державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації.
  • 19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Порошенкові запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та зобов'язав здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Таким чином, Петро Порошенко був зобов’язаний здати свої закордонні паспорти до відповідних органів державної влади, що виключає можливість виїзду за межі України, проте, за повідомленням ДБР, так і не зробив цього.

Водночас адвокат Петра Порошенка Ігор Головань спростовує цю інформацію.

ДБР не може не брехати. Паспорти Петра Порошенка здано до ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області мною особсто сьогодні вранці. Додаю скріншот штампу, - зазначено в дописі.

Нагадаємо, раніше Офіс Генпрокурора оскаржив запобіжний захід Порошенку, наполягаючи на запобіжному заході, який вже озвучували раніше — затримання Петра Порошенка або внесення застави - 1 млрд гривень.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Підозру Порошенку планують вручити в день його приїзду — ДБР Підозру Порошенку планують вручити в день його приїзду — ДБР
У ДБР наголосили, що згідно зі статтею 24 Конституції України, всі громадяни, у тому числі народні депутати, є рівними перед законом.
Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат Звинувачують у всьому Зеленського: замість Порошенка до ДБР пішов його адвокат
20 грудня Порошенка повідомили про підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО.
ДБР планує обрати запобіжний захід Порошенку 17 січня (відео) ДБР планує обрати запобіжний захід Порошенку 17 січня (відео)
В цей день Петро Порошенко має повернутися до України.
Loading...
Load next