Шмигаль пропонує зробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації (фото)

Шмигаль пропонує зробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації (фото)
А також створити розрахунки для створення сучасної інфраструктури з реабілітаційної допомоги, щоб вона стала доступною кожному, хто потребує таку послугу.

Система реабілітації в Україні має стати доступною для кожного громадянина, якому це необхідно. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради щодо реалізації програм з реабілітаційної допомоги у 2022 році. Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт Кабміну.

В Україні існує нагальна потреба в удосконаленні надання послуг з реабілітації громадян. Сьогоднішня застаріла система не враховує сучасних підходів та рекомендацій із запобігання хвороб — вона орієнтується лише на діагноз, а послуги надаються фрагментарно в різних установах.

Наша мета — комплексний підхід до надання всіх видів реабілітаційної допомоги, яка буде доступна кожному українцю, який цього потребує, — підкреслив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Під час наради члени Уряду повідомили про кроки, які робить кожне Міністерство в напрямку розвитку системи реабілітаційної допомоги.

Фото: Кабмін

Заступниця Керівника Офісу Президента Юлія Соколовська також поінформувала щодо Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я», який підписав Президент 3 грудня 2020 року. Документ запроваджує надання якісної реабілітаційної допомоги безпосередньо в закладах охорони здоров’я із самого початку захворювання або травми. 

В обговоренні взяли участь:

  • Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко,
  • Міністр соціальної політики Марина Лазебна,
  • Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна,
  • заступниця Керівника Офісу Президента Юлія Соколовська,
  • радник — уповноважений Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна
  •  представники міністерств. 
Фото: Кабмін

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав завдання всім відомствам розробити дорожню карту з розвитку системи реабілітації та зробити розрахунки для створення сучасної інфраструктури з реабілітаційної допомоги, щоб вона стала доступною кожному, хто потребує таку послугу.

Також Глава Уряду дав завдання Міністерству охорони здоров’я та Міністерству соціальної політики підготувати нормативно-правову базу для впровадження Закону України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров’я».

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ Новий міністр: Комітет підтримав призначення кандидатури Ляшка на посаду голови МОЗ
Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав подання прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля про призначення нинішнього головного санлікаря країни Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров’я.
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Loading...
Load next