Соратники Медведчука: Зеленський затвердив санкції проти власників нового телеканалу ОПЗЖ

Соратники Медведчука: Зеленський затвердив санкції проти власників нового телеканалу ОПЗЖ
Санкції передбачають заборону на користування радіочастотами, блокування активів та ведення будь-якої діяльності в Україні.

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради безпеки і оборони, що запроваджує санкції проти компаній-власників телеканалів "Перший незалежний" та UkrLive, створеними оточенням Віктора Медведчука. Про це йдеться в указі на сайті президента.

Телеканали пов'язують з соратниками підозрюваного в державній зраді нардепа Віктора Медведчука — Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.

Зазначається, що санкції було запроваджено проти трьох юридичних осіб, які контролюють медіаресурси "Перший незалежний" і UkrLive – ТОВ "Медіахолдинг Новини", ТОВ "Тайм Медіа" і ТОВ "Телепростір". Термін обмежувальних заходів встановлений на 5 років.

За даними санкцій, українським посадовцям заборонено видавати цим компаніями будь-які ліцензії та дозволи на користування радіочастотними ресурсами України.

Також власники цих телеканалів не можуть здійснювати будь-які фінансові операції на території України та з рахунків українських банків. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше США ввели санкції проти Андрія Портнова та Олександра Тупицького.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції Три лайнери Медведчука і Козака: РНБО ввела нові санкції
Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що на новому засіданні було введено нові санкції проти компаній, на які зареєстровані три лайнери Медведчука та Козака.
СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції
За інформацією ЗМІ, йдеться про літак підсанкційного нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
Після введення санкцій: трансляцію каналів Шуфрича "Першого незалежного" та UkrLive припинили Після введення санкцій: трансляцію каналів Шуфрича "Першого незалежного" та UkrLive припинили
Це сталось одразу після впровадження санкцій.
Loading...
Load next