"Це можна віднести до питання сексизму": звільнений Гарбарук прокоментував скандал із відвертою сукнею Тишкун

"Це можна віднести до питання сексизму": звільнений Гарбарук прокоментував скандал із відвертою сукнею Тишкун
Скандальну сукню Тишкун вже встигли продати на аукціоні на одному з телеканалів за тисячу доларів.

Звільнений нещодавно заступник міністра освіти Ігор Гарбарук детально прокоментував скандал, що виник через відверте вбрання Христини Тишкун під час зустрічі в міській раді Львова. Про це він розповів в коментарі ТСН. 

За його словами, Тишкун ніколи не була його помічницею і співробітницею Міносвіти, а на робочій зустрічі у львівській мерії вона була присутня як експерт, яка працювала над одним із проектів Міністерства. 

Вона була долучена до підготовки концепції і організації одного з освітніх проектів. Слово "помічниця" — недоречне. Це була звичайна робоча зустріч, ніяка не офіційна. Чому це так все роздули? Ми мали поспілкуватися з приводу розвитку професійно-технічної освіти Львова, — розповів Гарбарук.

Він також зазначив, що сукню дівчини він побачив ще перед зустріччю, але вона його не розхвилювала.

Нормальний чоловік ніколи не буде вказувати жінці, що і як їй вдягати, тому що насправді це суперечить європейським принципам. Це дискримінація і це можна віднести до питання сексизму. Як людина себе висловлює — це її особисте, — наголосив Гарбарук.

Ексчиновник зауважив, оскільки зустріч проводилася 24 грудня, напередодні Різдва, жінка нібито мала плани на вечір.

Вона у цей день, наскільки мені відомо, збиралася зустрічатися зі своїми колегами після обіду. В свято кожен вдягається так, як він вважає за потрібне, — додав Гарбарук. 

Коментуючи рівень стосунків із Тишкун він наголосив, що вони - суто робочі.

Між людьми можуть бути нормальні людські дружні стосунки. Перш за все, вона — фаховий юрист. По-друге, вона — фаховий менеджер, тобто вона — організатор. Для мене не головне, як людина виглядає. І не може ніхто собі дозволити робити оцінку, це недопустимо, це дискримінація, — сказав він. 

Своєю чергою Тишкун прокоментувала цей скандал в інтерв'ю програмі "Сніданок з 1+1", опублікованому 31 грудня.

Хочу одразу розставити крапки над "і". Я не працівниця Міністерства освіти, я не держслужбовиця. До Львова я їхала не на офіційний візит і ніколи не була помічницею заступника міністра. Ми з Ігорем Миколайовичем працювали над спільним проєктом, він був головним ідеологом цього проєкту та куратором. Я була пов'язана з цим проєктом зі сторони медійності та комунікації, а не як його помічник, — заявила жінка.
 

За словами Тишкун, до міськради Львова її привела цікавість та бажання особисто познайомитися з мером Андрієм Садовим. 

Я сама зі Львова і напередодні католицького Різдва я хотіла провести час із друзями. Я не брала участі ні в яких переговорах. Скажу чесно, хотіла подивитися на Андрія Івановича, він мені завжди імпонував, він мені цікавий як особистість, як професіонал своєї справи. Хотіла познайомитися і зробила фото, — розповіла вона.
 

Також вона назвала свій профіль у соцмережах провокативним, але вважає, що через відверту сукню на неї несправедливо навішували тавро.
 

У принципі мій акаунт у Instagram несе провокаційний підтекст. Я розумію це. Але… Це заборонено? Це провокація — викликати реакцію. Правда, я не очікувала такої. Я хочу боротися з тим, з чим зараз бореться весь світ і від чого страждають жінки. Я називаю свою сукню протестом. Мене зачіпає з точки зору гендерної нерівності та проявів сексизму, з якими я стикаюся постійно. Мене оцінюють по моєму зовнішньому вигляду. По моєму зовнішньому вигляду оцінили мій інтелект, навісили мені тавро, — сказала Тишкун. 

Нагадаємо, що після скандалу з сукнею уряд офіційно звільнив заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Після скандалу з сукнею: уряд офіційно звільнив заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука (відео) Після скандалу з сукнею: уряд офіційно звільнив заступника міністра освіти Ігоря Гарбарука (відео)
Фото помічниці Гарбарука із зустрічі у Львові вже встигло розійтися по соцмережах та ЗМІ.
У Чернівцях під час засідання міськради побились депутати (відео) У Чернівцях під час засідання міськради побились депутати (відео)
У Чернівецькій міськраді знову трапилась бійка та цього разу між собою побились місцеві депутати. Сутичка між народними обранцями трапилась під час голосування щодо питання про відмову надати землі в оренду підприємцям.
"Втратив підстави бути депутатом": після скандальної ДТП нардепа Юрченка закликають скласти мандат (відео) "Втратив підстави бути депутатом": після скандальної ДТП нардепа Юрченка закликають скласти мандат (відео)
Керівництво "Слуги народу" вважає, що їхній колишній колега по фракції має піти добровільно з парламенту.
Loading...
Load next