Спочатку буде звільнення Донбасу і Криму, а згодом – Придністров'я, – Порошенко

Спочатку буде звільнення Донбасу і Криму, а згодом – Придністров'я, – Порошенко
В новому інтерв'ю для польської газети Петро Порошенко наголосив на неспроможності Росії забезпечити добробут на усіх окупованих територіях.

Росія неспроможна забезпечити мешканцям окупованих нею територій нормальне життя – про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко сказав в інтерв´ю головному редактору впливового польського видання «Газета виборча», громадському діячу та дисиденту Адаму Міхніку. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на пресслужбу "Європейської Солідарності".

Мій друг, покійний Джон Маккейн сказав, що Росія – це «бензоколонка з ядерними боєголовками». Безумовно ми зацікавлені, щоб залучити Росію до переговорів, так само як ми зацікавлені в тому, щоб Росія стала учасником європейської коаліції безпеки. Для цього Росія має зробити дві справи: звільнити Крим і звільнити Донбас. А згодом має прийти звільнення Придністров’я, – говорить Порошенко. 

Порошенко зазначив, що жодна окупація РФ ніколи не призводила до покращення життя людей чи захоплених територій.

Жоден з «експериментів» Росії – Осетія, Абхазія, Придністров’я і Донбас – не привів до розвитку цих територій і зростання добробуту людей. Скільки ще потрібно експериментувати, що переконатися в неспроможності Росії забезпечити людям окупованих територій достойне життя?, ю' наголошує експрезидент.

Петро Порошенко також зауважив, що одразу після захоплення Криму популярність Путіна зросла, але тепер вона падає.

Вона справді зросла до 70%. Але сьогодні для більшості росіян Крим непотрібний, популярність Путіна впала до 32%. З 2014 року російська економіка не росте, зменшуються доходи населення. Зате росте бідність і немає напливу прямих іноземних інвестицій. Росія в стагнації, люди не хочуть з цим миритися. Вони ще не готові до протестів, що показав приклад Навального. Але Путін боїться і тому він так брутально повівся з людиною, яка говорила правду, – зазначає Порошенко.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі Лукашенко звинуватив Україну у підготовці бойовиків та перекиданні зброї до Білорусі
Олександр Лукашенко звинуватив українську владу в підготовці бойовиків, яких нібито вона направляє до Білорусі.
"Для нас же не існує теми Криму": Путін не говоритиме із Зеленським про півострів "Для нас же не існує теми Криму": Путін не говоритиме із Зеленським про півострів
Прессекретар Путіна заявив, що питання приналежності Криму не може бути темою зустрічі Путіна і Зеленського
Loading...
Load next