НАТО треба "збирати манатки" та вирушати на рубежі 1997 року, - Рябков

НАТО треба "збирати манатки" та вирушати на рубежі 1997 року, - Рябков
Таку голосну заяву заступник міністра МЗС Росії зробив, прибувши на російсько-американські переговори щодо гарантій безпеки.

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що НАТО більше не зможе "відтісняти" Росію на другі ролі у європейській та міжнародній політиці, додавши Північноатлантичному альянсу час повертатися на рубежі 1997 року. 

Про це повідомляє російська агенція ТАСС, пише "ПравдаТУТ News".

Навіть нефахівцеві зрозуміло, що вимагати від Росії поступок у ситуації, коли саме НАТО протягом усіх останніх десятиліть прагне, що називається, "відтісняє" нашу країну і перекладає її якщо не на роль підлеглого, то в будь-якому разі на другі ролі в європейській і міжнародній політиці, причому зробити це з заподіянням прямої шкоди нашій безпеці, більше не вийде, - обурився заступник міністра.

Рябков заявив, що такі дії НАТО в минулому, додавши, що в них "і раніше не дуже виходило, а зараз цьому просто покладено край".

Так що НАТО треба збирати манатки та вирушати на рубежі 1997 року, - заявив Рябков.

Він додав, що розраховувати на просування вперед з питань гарантій безпеки на майбутніх переговорах РФ із США та НАТО наївно, судячи з публічної позиції західних партнерів напередодні зустрічі.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джозефа Байдена заявила, що США готові обговорити на цих переговорах певні, обмежені аспекти своєї позиції у сфері європейської безпеки. Але вони наголосили, що будь-які угоди залежатимуть від того, чи Росія усуне загрози для України, і що жодних рішень не прийматимуться без згоди України чи НАТО.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори Як завжди на власних умовах: Росія запропонувала США двосторонні переговори
Росія готова до переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо гарантій безпеки, проте виключно на двосторонній основі.
США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки
Основний день переговорів відбудеться завтра, 10 січня.
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
Loading...
Load next