США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки

США та Росія проведуть у Женеві попередні переговори про гарантії безпеки
Основний день переговорів відбудеться завтра, 10 січня.

Російська делегація прибула до Женеви для участі в переговорах із США щодо гарантій безпеки.

Про це повідомляє російська агенція ТАСС, передає "ПравдаТУТ News".

Американську дипломатію представить перший заступник держсекретаря США Уенді Шерман. До складу міжвідомчої делегації увійшли представники МЗС та Міноборони РФ. З боку російського дипвідомства її очолює заступник Міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

Основний день переговорів запланований на понеділок, 10 січня. Проте, як очікується, вже 9 січня увечері сторони проведуть "попередню" частину зустрічі.

Крім того, вчора Адміністрація президента США Джозефа Байдена заявила, що США готові обговорити на цих переговорах певні, обмежені аспекти своєї позиції у сфері європейської безпеки. Але вони наголосили, що будь-які угоди залежатимуть від того, чи Росія усуне загрози для України, і що жодних рішень не прийматимуться без згоди України чи НАТО.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року МЗС Росії опублікувало проєкти договору зі США про гарантії безпеки, а також угоди про заходи забезпечення безпеки РФ та держав — членів Організації Північноатлантичного договору. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров "Росія ніколи не погрожувала українському народу", — Лавров
Принаймні від імені своїх офіційних представників.
НАТО треба "збирати манатки" та вирушати на рубежі 1997 року, - Рябков НАТО треба "збирати манатки" та вирушати на рубежі 1997 року, - Рябков
Таку голосну заяву заступник міністра МЗС Росії зробив, прибувши на російсько-американські переговори щодо гарантій безпеки.
Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман Росія не очікувала, що своїми "гарантіями" об'єднає НАТО, ЄС та інші країни, - Шерман
Крім того, РФ ні не погодилась, ні не відмовилась від наступного раунду переговорів із НАТО.
Loading...
Load next