США розглядають можливість підтримати повстанство, якщо Росія вторгнеться в Україну - The New York Times

США розглядають можливість підтримати повстанство, якщо Росія вторгнеться в Україну -  The New York Times
У разі військового вторгнення Росії в Україну США надаватимуть Києву військову допомогу як відкритими шляхами, поставляючи озброєння і військову техніку, так і таємно, по лінії Центрального розвідувального управління (ЦРУ).

Президент Байден не визначив, як Сполучені Штати можуть озброювати повстанців в Україні, які ведуть те, що було б рівнозначно партизанській війні проти російської військової окупації.  Про це повідомляє американське видання The New York Times з посиланням на власні джерела в Білому домі. 

Якщо Путін вторгнеться в Україну з великою військовою силою, військова допомога США і НАТО — розвідка, кібер, протиброньована та протиповітряна зброя, наступальні морські ракети — значно збільшиться, — сказав Джеймс Ставрідіс, чотиризірковий адмірал ВМС у відставці, який був верховним головнокомандувачем об’єднаними силами НАТО.

Співробітники адміністрації, з якими була розмова цього тижня, сказали, що плани допомоги українським повстанцям можуть включати навчання в сусідніх країнах, які є частиною східного флангу НАТО: Польщі, Румунії та Словаччини, що дасть змогу повстанцям прослизати та виходити з України. Крім матеріально-технічної підтримки та озброєння, Сполучені Штати та союзники по НАТО також могли б надавати медичне обладнання, послуги та навіть укриття під час наступів Росії. За словами чиновників, США цілком можливо буде постачати зброю.

Сполучені Штати також рухаються до надання Україні розвідувальних даних на полі бою, які могли б допомогти країні швидше реагувати на вторгнення, заявили високопосадовці адміністрації.

За умови правильного обладнання та тактики Україна може різко знизити шанси на успішне вторгнення, – написав колишній міністр оборони України Андрій Петрович Загороднюк у неділю в доповіді для Atlantic Council, яка виглядає як інструкція для Сполучених Штатів про можливість підтримати повстання.

Поєднувати службу військових частин з ветеранами бойових дій, резервістами, загонами територіальної оборони та великою кількістю добровольців, Україна може створити десятки тисяч малих і високомобільних груп, здатних атакувати російські війська. Це зробить фактично неможливим для Кремля встановити будь-яку адміністрацію над окупованими територіями або забезпечити свої лінії постачання. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
У США вважають, що до вторгнення в Україну Росія готова на 70% – Reuters У США вважають, що до вторгнення в Україну Росія готова на 70% – Reuters
Російські війська, які перебувають біля кордону України, досягли рівня 70% від необхідного для повномасштабного вторгнення.
США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України США попередила Росію, що чекає на неї у випадку агресії проти України
Держсекретар США повідомив, що якщо Російська Федерація діятиме нерозважливо або агресивно щодо України, Вашингтон реагуватиме на її дії.
США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України США надали понад 150 мільйонів фінансової допомоги на розвиток України
Сполучені Штати Америки надали фінансову допомогу для розвитку України, зокрема на розширення судової реформи та протидії агресії з боку Рос. Загальна сума американської допомоги становить 155 мільйонів доларів.
Loading...
Load next