Через зростання цін на газ: у Казахстані затримали віцеміністра енергетики

Через зростання цін на газ: у Казахстані затримали віцеміністра енергетики
Сотні мешканців Мангістауської області у Казахстані вийшли на мітинги із 2 січня, вимагаючи знизити ціни на скраплений газ, які у новому році різко підскочили.

У Казахстані затримали віцеміністра енергетики Жумабая Карагаєва, керівників електронних торгових майданчиків та інших осіб. Їх підозрюють у причетності до необґрунтованого зростання цін на газ. Про це повідомляє Telegram-канал видання ORDA.

Як повідомили в агентстві з фінансового моніторингу, Карагаєва та інших фігурантів затримали за підозрою в причетності до необґрунтованого підвищення цін на скраплений нафтовий газ в Мангістауській області.

Карагаєву вже обрали запобіжний захід вигляді утримання під вартою строком на два місяці. Інших деталей поки немає, розслідування триває. Також повідомляється, що він вже звільнений з посади в уряді.

Нагадаємо, що "Я приїхав до Алмати, щоб особисто оцінити масштаби наслідків терористичної атаки на найбільше місто країни", - Токаєв. Також він провів засідання оперативного штабу, де учасники розглянули питання першої важливості.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський Китай наказав Путіну забиратися з Казахстану, - Піонтковський
Повернення російських "миротворців", що під егідою ОДКБ придушували повстання у Казахстані, зумовлене тиском офіційного Пекіна на Москву.
"Казахська зима": ввели російські війська, запровадили надзвичайний стан, початок "антитерористичної" операції та спроби біженців покинути країну "Казахська зима": ввели російські війська, запровадили надзвичайний стан, початок "антитерористичної" операції та спроби біженців покинути країну
Сотні мешканців Мангістауської області у Казахстані вийшли на мітинги із 2 січня, вимагаючи знизити ціни на скраплений газ, які у новому році різко підскочили. Солідарність із ними висловили мешканці інших міст та регіонів, зокрема Алмати, Нур-Султан тощо.
Loading...
Load next