Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри

Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри
У Міністерстві цифрової трансформації українців закликають не піддаватися паніці.

За кібератакою на українські урядові сайти стоїть Росія. Станом на зараз, на це вказують всі докази. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації в Telegram.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, наразі всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія. Москва продовжує вести гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мета Росії не лише залякати суспільство, а дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців.

Цього вони можуть досягти, вкинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про "злив" персональних даних українців, — вважають у відомстві.

У Мінцифри закликали українців не піддаватися паніці.

Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після злому 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року, — додають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ЄС засудив кібератаку на сайти держструктур України і запропонував свою допомогу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС засудив кібератаку на сайти держструктур України і запропонував свою допомогу ЄС засудив кібератаку на сайти держструктур України і запропонував свою допомогу
Поки в ЄС не беруться стверджувати, хто саме стоїть за хакерською атакою.
Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним
Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.
Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters Україні варто готуватися до масштабніших хакерських атак з боку Росії - Reuters
Таке припущення висувають західні експерти.
Loading...
Load next