Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним

Байден заявив, що має намір зустрітись із Володимиром Путіним
Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним.

Відповідну заяву американський президент зробив у зв'язку з хакерською атакою на трубопровід Colonial Pipeline Company, яку пов'язують із Російською Федерацією. Про це стало відомо під час виступу президента США Джо Байдена. 

"Я буду зустрічатися з президентом Путіним. Поки що немає даних від наших працівників розвідки, щоб Росія брала участь в цьому, хоча є дані, що дійові особи з цих хакерських програм перебувають в Росії", - сказав Байден, відповідаючи на питання журналістів після виступу. 

Зокрема Байден відповідав на питання журналіста про те, чи причетна Росія до кібератаки також додав, що вона "несе деяку відповідальність за це".

Зазначимо, що нещодавно в США атакували найбільший в країні трубопровід Colonial Pipeline Company.  До хакерської атаки на думку американських посадовців може бути причетна Росія. Внаслідок загрози нацбезпеці у Штатах оголосили надзвичайний стан, а робота найбільшого трубопроводу Америки й досі ще не відновлена.

Нагадаємо, що учора, 10 травня, Джо Байден та держсекретар Ентоні Блінкен взяли участь у саміті "Бухарестської дев'ятки" на рівні глав держав. На віртуальному саміті посадовці обговорили насамперед питання безпеки у Чорноморському регіоні та ситуацію довкола України.

Читайте також
Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора Готується комплекс ініціатив проти Росії: Байден заявив про підтримку України в разі вторгнення держави-агресора
США планують ввести санкції проти РФ у разі прямої агресії проти України з її боку.
Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну Сенатор США запропонував жорсткі санкції проти Росії у разі вторгнення в Україну
Як зазначає видання, це завдасть серйозного удару по економіці Росії.
Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із Байденом у Вашингтон, - ЗМІ Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із Байденом у Вашингтон, - ЗМІ
Білий дім передумав запрошувати Зеленського на зустріч із президентом США Джо Байденом після зміни керівництва "Нафтогазу".
Loading...
Load next