ЄС засудив кібератаку на сайти держструктур України і запропонував свою допомогу

ЄС засудив кібератаку на сайти держструктур України і запропонував свою допомогу
Поки в ЄС не беруться стверджувати, хто саме стоїть за хакерською атакою.

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель засудив кібератаку на Україну і заявив, що комітет з політики та безпеки та кіберпідрозділи ЄС зустрінуться, щоб вирішити, як реагувати та допомагати Києву. 

Як передає "ПравдаТУТ News", про це пише Reuters.

Зазначено, що масова кібератака з попередженням українців «боятися й очікувати найгіршого» вразила урядові вебсайти в ніч четверга, через що деякі сайти були недоступними в п’ятницю вранці, змусивши Київ почати розслідування.

Ми збираємося мобілізувати всі наші ресурси, щоб допомогти Україні подолати цю кібератаку. На жаль, ми знали, що це може статися, — сказав Жозеп Боррель журналістам на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Бресті.

Він додав, що поки важко напевне сказати, хто за цим стоїть. Оскільки у Борреля немає конкретних доказів, він не може нікого прямо звинувачувати, водночас, за його словами, можна здогадатися, хто це був.

Кібератака, спрямована, зокрема, на Міністерство закордонних справ, Кабінет Міністрів і Раду безпеки та оборони, сталася в той час, коли Київ та його союзники забили тривогу про можливий новий військовий наступ Росії на Україну,  - йдеться в повідомленні ресурсу.

Речник МЗС України сказав, що зарано говорити, хто може стояти за атакою, але наголосив на тому, що Росія стояла за подібними ударами в минулому.

Також, виступаючи в Бресті, міністр закордонних справ Швеції Анн Лінд заявила, що Захід має протистояти будь-якій агресії Росії.

... ми маємо бути дуже твердими у своїх повідомленнях Росії: якщо будуть напади на Україну, ми будемо дуже жорсткими, дуже сильними та рішучими у своїй відповіді, — сказала вона журналістам, додавши, що Швеція солідарна з Києвом.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що наступного тижня поїде до Москви для переговорів щодо кризи в Україні.

Вона не прокоментувала кібератаку, але послабила надії на швидке рішення після серії переговорів між Заходом і Росією цього тижня.

Вас може зацікавити стаття: "Що відомо про хакерську атаку на сайти держструктур і чи були злиті дані українців".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри Всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія, — Мінцифри
У Міністерстві цифрової трансформації українців закликають не піддаватися паніці.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель ЄС на тлі наростаючої російської загрози готовий розглянути різні форми підтримки України – Боррель
Таке рішення у ЄС ухвалили на тлі загострення на Сході країни.
Loading...
Load next