ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем

ICAO підготувала звіт про примусову посадку в Мінську літака Ryanair із Протасевичем
23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич, під час перевірки документів в аеропорту його затримали.

Міжнародна організація цивільної авіації завершила звіт про примусову посадку літака Ryanair у Мінську, після якого був заарештований журналіст Роман Протасевич, який перебував на борту. Про це йдеться у заяві організації у Twitter.

Повідомляється, що організація надала документ доповіді 193 країнам, що входять до організації, включаючи 36 країн, що входять до ради ICAO.

Засідання, на якому обговорять заходи на основі доповіді, відбудеться 31 січня. Того ж дня буде розглянуто і запит Білорусі, яка вважає незаконними санкції, накладені на неї після інциденту. 

23 травня літак ірландської авіакомпанії Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, екстрено здійснив посадку в мінському аеропорту через повідомлення про мінування. Пізніше з'ясувалося, що цим рейсом летів колишній головний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич та його дівчина – росіянка Софія Сапега. Під час перевірки документів в аеропорту Протасевича затримали.

Фото: з відкритих джерел

Наприкінці червня ICAO продовжила розслідування інциденту 23 травня в небі над Білоруссю з повітряним судном ірландської авіакомпанії Ryanair, яке прямувало з Афін до Вільнюса, до вересня.

А підсумкову доповідь, пов'язану з посадкою літака, організація мала надати під час наступної сесії Ради організації – 13 вересня, оскільки відповіді на запити інформації не було отримано остаточно.

Розслідування щодо встановлення фактів проводиться групою ICAO з авіаційної безпеки за додаткової підтримки експертів у галузі виробництва повітряних суден, аеронавігації та міжнародного авіаційного права.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю Монастирський заявив, що Україна готується до ескалації на кордоні з Білоруссю
За словами Дениса Монастирського, Україна зацікавлена в розширенні співробітництва з ЄС для спільного протистояння загрозам гібридного характеру.
"Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі "Буде боляче Лукашенку": МЗС України відреагувало на заяву щодо запрошення бойовиків "ЛНР" до Білорусі
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що своїми діями самопроголошений президент Олександр Лукашенко підштовхує Україну до того, щоб вона реагувала на його дії. Проте у такій ситуації Україна "діятиме зважено".
Loading...
Load next