Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times

Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times
17 січня Велика Британія заявила про постачання Україні нового пакету систем безпеки, щоб допомогти підвищити її оборонні можливості перед загрозою поведінки з боку Росії.

Велика Британія розглядає можливість відправлення сотень додаткових військ до сусідніх з Україною країн НАТО для "стримування" Росії. Про це повідомляє британська The Times із посиланням на джерела в оборонному відомстві країни.

Країни-члени НАТО провели переговори на високому рівні щодо того, чи варто збільшувати свою присутність в:

  • Естонії;
  •  Латвії;
  •  Литві;
  •  Польщі.

Велика Британія очолює бойову групу чисельністю 1200 осіб в Естонії, де перебувають 830 військовослужбовців, танки, бойові броньовані машини, самохідна артилерія, інженери, засоби ППО та розвідки. Понад 300 французьких військовослужбовців також входять до складу бойової групи.

У Польщі також перебувають 140 британських військовослужбовців у межах посиленої місії НАТО.

Згідно з планами, які обговорюються в Міністерстві оборони країни, пише видання, Велика Британія розглядає можливість посилення цих місій за рахунок “сотень” більш боєздатних солдатів, які можуть бути розгорнуті в найкоротші терміни.

Вони поставили питання щодо посилення цих місій (посилених місій передової присутності) та місії НАТО в країнах Балтії. Країни думають про те, що вони можуть зробити, — сказало джерело The Times, яке цитує Daily Mail.

Що стосується того, коли може відбутися розгортання, джерело додало:

Якби був такий союзник по НАТО, до якого повинні були постукати російські війська, то вони були б там швидко.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com 

Читайте також
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Loading...
Load next