Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки"

Росія надала письмову відповідь США щодо "гарантій безпеки"
Деталей в адміністрації Байдена не розголошують.

Сполучені Штати отримали письмову відповідь від Москви після того, як вони надіслали власні письмові відповіді щодо пропонованих Росією "гарантій безпеки". Це відбулось після особистих зустрічей щодо поточної кризи в Україні.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на CNN.

Відповідь Москви надійшла через кілька днів після того, як Вашингтон подав Москві власні документи і напередодні запланованої телефонної розмови між державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у вівторок.

Високопоставлений чиновник Держдепартаменту та представник Держдепартаменту підтвердили в понеділок, що вони "отримали письмове повідомлення від Росії".

Було б непродуктивно вести переговори публічно, тому ми залишимо це на розсуд Росії, якщо вони захочуть обговорити свою відповідь. Ми залишаємось повністю відданими діалогу для вирішення цих питань і будемо продовжувати тісно консультуватися з нашими союзниками та партнерами, включаючи Україну, — сказав радник.

У виданні додали, що здебільшого реакція громадськості на ці письмові відповіді США була песимістичною. Зокрема, вони стосувалися пропозицій адміністрації Байдена про співпрацю з Росією над контролем озброєння, а також відмова стосовно нерозширення альянсу.

Нагадаємо, сьогодні до України прибув шостий літак з боєприпасами від США.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео) "Це вже не просто про Україну та Росію", — Байден звернувся до Путіна (відео)
Байден наголосив, що дипломатія залишається єдиним варіантом подолання кризи, і закликав Росію до співпраці. 
США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня США нададуть письмову відповідь щодо "гарантій безпеки" РФ наступного тижня
Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.
Loading...
Load next