"Небезпечна спадщина каденції Порошенка": в ОП прокоментували дані британської розвідки про плани РФ на Мураєва

"Небезпечна спадщина каденції Порошенка": в ОП прокоментували дані британської розвідки про плани РФ на Мураєва
Михайло Подоляк називає "відверто дивними" коментарі самого Євгена Мураєва про російські санкції проти нього.

До даних про те, що Кремль планує поставити в Україні свій маріонетковий уряд на чолі з екснардепом Євгенієм Мураєвим слід поставитися серйозно. Про це радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив Reuters.

Він зауважив, що серед українців є сумніви щодо того, чи не був би Мураєв «занадто смішною постаттю», обраною Кремлем для того, щоб очолити Україну.

Також Подоляк наголосив, що раніше Росія вже підтримувала «другорядних персон» на керівних посадах в окупованому Криму та на окупованих територіях Донбасу.

Тому потрібно якомога серйозніше поставитися до цієї інформації, — заявив радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, 23 січня Міністерство закордонних справ Великої Британії опублікувало заяву, у якій сказано, що керівництво Кремля розглядає варіант із встановленням у Києві проросійського уряду на чолі із лідером партії НАШІ Євгенієм Мураєвим та одіозними фігурами з оточення Януковича, які втекли до Росії.

Своєю чергою у російському МЗС відреагували на заяву Британії. У відомстві назвали таке припущення «дезінформацією та провокаційною діяльністю».

Також радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю ВВС News Україна заявив, що починаючи з 2014 року, Росія використовує у своїх інтересах частину українських політичних діячів, деякі з них лише посилили свої позиції протягом каденції п'ятого президента України Петра Порошенка.

Прізвища таких осіб, як [народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор] Медведчук, [екснардеп, лідер партії "Наші" Євгеній] Мураєв, інші подібні — це доволі небезпечна спадщина каденції Порошенка і тих помилкових кроків, які він зробив у політичній роботі, — запевнив Подоляк, коментуючи заяву МЗС Великобританії щодо розгляду Росією кандидатури Мураєва як потенційного лідера України.
 

Радник глави офісу президента сказав, що у Британії не повідомили нічого нового для українців.
 

Якщо неупереджено подивитися на повідомлення з Британії, то треба буде визнати: вони не сказали нічого такого, чого українці самі не розуміли про частину політичного спектра в Україні. Коли почалася війна 2014 року, керівництво Росії використало у своїх інтересах частину хоча і маргінальних, але все ж таки наявних політичних і громадських структур, діячів, — наголосив Подоляк.

Крім того, він називає "відверто дивними" коментарі самого Євгена Мураєва про російські санкції проти нього.

Російські санкції проти нього введені очевидно не тому, що Мураєв за незалежність України, а тому, що без дозволу конкурував з Медведчуком за можливість просувати інтереси Росії, — пояснює представник Офісу президента. — Яка ситуація зараз у відносинах між Мураєвим і Росією і чи збирався Мураєв стати новим "Аксьоновим" — має бути відповідь від правоохоронців".

Нагадаємо, раніше Москва закликала британське МЗС припинити "провокаційну діяльність".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Порошенко: домовленості на умовах Кремля небезпечні і для України, і для наших сусідів, і для всього вільного світу Порошенко: домовленості на умовах Кремля небезпечні і для України, і для наших сусідів, і для всього вільного світу
П’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність Петро Порошенко вважає так звані "пропозиції" Росії стосовно договору із США про "гарантії безпеки" реваншистською заявкою на новий розподіл світу.
Loading...
Load next