Міноборони скоротив кількість професій жінок, які підпадають під обов’язковий військовий облік

Міноборони скоротив кількість професій жінок, які підпадають під обов’язковий військовий облік
17 грудня 2021 року набув чинності Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних.

У відповіді Міністерства оборони на мій депутатський запит зазначається, що були визначені найбільш затребувані професії у 13 фахових галузях. Про це повідомив Олексій Гончаренко у своєму Telegram-канал ГОНЧАРЕНКО.

Новий проєкт наказу вже направлений на погодження до держаних органів.

Фото: Telegram-канал ГОНЧАРЕНКО


 

Декілька тижнів тому я подав у Раду законопроект щодо скасування обов’язкового взяття на військовий облік жінок. Пропоную повернути норми, де було визначено, що на облік беруться жінки, які мають фах, споріднений з відповідною військово-обліковою спеціальністю, - написав Гончаренко.

Фото: Telegram-канал ГОНЧАРЕНКО

Також він додав:


Сподіваюсь, у найближчі дні безглуздий наказ щодо обов'язкового військового обліку жінок буде скасовано.

Нагадаємо, що депутати внесли законопроєкт про добровільний військовий облік для жінокТекст закону на сайті парламенту поки що не оприлюднений.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік Міноборони повідомило, що вагітних та жінок з малолітніми дітьми також візьмуть на військовий облік
Зміни до закону розширюють можливості щодо взяття на облік жінок інших спеціальностей та професій.
Петиція про скасування наказу щодо військового обліку жінок набрала необхідну кількість голосів. Її має розглянути Зеленський Петиція про скасування наказу щодо військового обліку жінок набрала необхідну кількість голосів. Її має розглянути Зеленський
Із 17 грудня 2021 року став чинним перелік спеціальностей та професій жінок, яких беруть на облік військовозобов'язаних.
Це не призов і не мобілізація, - Куценко про військовий облік для жінок Це не призов і не мобілізація, - Куценко про військовий облік для жінок
Крім того, українських жінок і раніше брали на військовий облік — наприклад, тих, хто здобував медичні спеціальності.
Loading...
Load next