Лише одна сусідка: в ОП назвали країни, які є найбільш дружні до України

Лише одна сусідка: в ОП назвали країни, які є найбільш дружні до України
В Офісі президента повідомили про те, з якими Україна наразі має найбільш дружні відносини та від яких отримує підтримку.

США, Канада і Туреччина є одними з найбільш дружніх до України державами. До переліку потрапили ще декілька країн, однак до списку потрапила лише одна країна, яка межує із нами кордонами - Польща. Список дружніх країн озвучив в інтерв'ю "Європейській правді" заступник голови Офісу президента Андрій Сибіга.

За його словами, в України є ключові союзники у питанні стратегічного співробітництва. Це такі країниСША, Канада, Туреччина, Литва, Польща та всі балтійські країни.

Вибудовування дружніх відносин з сусідами завжди належить до пріоритетів кожної держави, - заявив Сибіга.

Зокрема, за словами заступника голови ОП, Україна й надалі готова продовжувати розширювати це коло дружніх країн. Внаслідок цього посадовець заявив, що до прикладу, Угорщина є важливим партнером для України.

Раніше також Андрій Сибіга повідомив, що в Офісі президента вважають, що Україна зробила все для отримання ПДЧ в НАТО. Однак, на думку заступник глави Офісу, серед країн та членів НАТО має бути консенсус щодо перспектив членства України в Альянсі.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Російська Федерація сформувала список із 10 "недружніх країн" в який ввійшла і Україна. Окрім того, там є Австралія, Канада, США та ще низка країн, які входять до складу Європейського Союзу.

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next