"Всім зрозуміло, що Україна не готова", — Росія знаходить нові причини для не вступу України в НАТО

"Всім зрозуміло, що Україна не готова", — Росія знаходить нові причини для не вступу України в НАТО
Вступ України в НАТО, за словами російської сторони, "підірве відносини РФ та Заходу".

Російська Федерація продовжує наполягати на тому, що Україні не місце в НАТО і знаходить для обґрунтування своєї позиції усе нові причини.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на російський "Інтерфакс".

Глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що "щоразу виходить, що лінія, яку НАТО повинні обороняти, зсувається все на схід".

Зараз вона вже впритул підійшла до України. Цю країну теж хочуть туди затягнути. Хоча всім зрозуміло, що Україна не готова і жодного внеску в зміцнення безпеки НАТО не зробить. Це реально підірве відносини з Російською Федерацією, оскільки стане грубим порушенням офіційного політичного зобов'язання, яке брали на себе президенти США та інших країн-членів Альянсу, — заявив Лавров.

Він зазначив, що у статті 10 "Вашингтонського договору про створення Північноатлантичного альянсу" йдеться, що країни-учасниці НАТО можуть запросити будь-яку європейську країну, що не входить до цього блоку, яка відповідає принципам цього Договору і може зробити внесок у плані зміцнення безпеки альянсу.

От, про що там йдеться. У них не просто право "кого хочу, того запрошую" - вони мають подивитися, наскільки це додає безпеці самому альянсу. Прийняли країни, з народами яких у нас добрі стосунки, — Чорногорія, Македонія, – сказав міністр.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Британії сказала, що олігархам Володимира Путіна "ніде сховатися" від жорстких санкцій Великої Британії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська Росія відреагувала на слова Кравчука про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров гостро відреагував на заяву Кравчука та сподівається, що Франція та Німеччина не підтримають перенесення переговорів зі столиці Білорусі - Мінська.
Loading...
Load next