Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН

Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН
Крім того, життя майже 40 мільйонів афганців погіршилось навіть попри припинення бойових дій.

У звіті ООН повідомляється, що таліби та їхні союзники вбили десятки колишніх афганських чиновників, співробітників сил безпеки та людей, які працювали з міжнародним військовим контингентом після виведення під проводом США.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Reuters.

Крім того, у звіті Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша висвітлено погіршення умов життя для 39 мільйонів жителів Афганістану, попри припинення бойових дій із захопленням Талібаном у серпні.

Ця складна соціальна та економічна система закривається, - сказав Гутерріш.

Звіт є останнім із серії попереджень, які глава ООН оприлюднив за останні місяці щодо гуманітарної та економічної кризи, яка прискорилася після того, як Талібан захопив Кабул, коли залишилися останні іноземні війська під проводом США, а міжнародні донори скоротили важливу фінансову допомогу.

Гутерріш рекомендував Раді схвалити реструктуризацію місії ООН для вирішення ситуації, включаючи створення нового підрозділу моніторингу прав людини.

Місія ООН продовжує отримувати достовірні звинувачення про вбивства, насильницькі зникнення та інші порушення проти колишніх чиновників, співробітників сил безпеки та людей, які працювали на очолюваний США міжнародний військовий контингент, попри загальну амністію, оголошену Талібаном, — йдеться у звіті.

Місія визначила як достовірні повідомлення про те, що понад 100 з цих осіб були вбиті. Згідно з повідомленням, є також достовірні звинувачення про позасудове вбивство щонайменше 50 осіб, підозрюваних у приналежності до місцевого осередку бойовиків "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше "Талібан" призвав Генеральну Асамблею ООН переглянути рішення з приводу відмови надати рухові місце Афганістану в цій організації.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН Ми повинні підготуватися до наступної пандемії, - Генсек ООН
Світ виходить із глибин паралізуючої економічної кризи.
США звинуватили у шпигунстві 12 російських дипломатів при ООН США звинуватили у шпигунстві 12 російських дипломатів при ООН
Їх було оголошено персонами нон грата і вони мають покинути територію США до 7 березня.
Loading...
Load next