Анексія Криму: Рада створила комісію для розслідування причин окупації півострова

Анексія Криму: Рада створила комісію для розслідування причин окупації півострова
Росія окупувала Крим у березні 2014 року.

Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для розслідування подій, які сприяли тимчасовій окупації Криму Росією. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Проект підтримали 229 народних депутатів. Відповідно до нього, у ТСК працюватимуть 10 нардепів, а термін її діяльності становитиме один рік.

У пояснювальній записці уточнюється, що комісія має перевірити інформацію щодо фактів сприяння держпосадовцями та представниками органів місцевого самоврядування України Російській Федерації у тимчасовій окупації Криму у 2013-2014 роках.

Також ТСК має зібрати інформацію та отримати пояснення від осіб, підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб щодо причин анексії Криму.

Нагадаємо, раніше глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців" Українські депутати не проголосували за створення слідчої комісії проти "вагнерівців"
На сьогоднішньому засіданні у Верховній Раді планували організувати Тимчасову слідчу комісію з розслідування справи "вагнерівців", однак відповідна постанова не набрала необхідну кількість голосів.
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
"Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму "Проти окупації треба боротися": Кучма назвав причини окупації Криму
"Те, що Росія зробила з Кримом, краще називати не анексією, а окупацією" - Леонід Кучма.
Loading...
Load next