"Я ж..пу рву за всех, блин", — НАБУ опублікувало фрагменти розмов зі справи Кузьміних (відео)

"Я ж..пу рву за всех, блин", — НАБУ опублікувало фрагменти розмов зі справи Кузьміних (відео)
"Слуга народу" Сергій Кузьміних отримав хабар за допомогу лікарні у перемозі в тендерах на закупівлю обладнання за рахунок бюджету.

Національне бюро опублікувало фрагменти оперативних матеріалів у справі нардепа від "Слуги народу" Сергія Кузьміних, якого викрили на одержанні хабаря у сумі 558 тис. грн 28 січня. Тоді посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на НАБУ.

За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з Кузьміних.

Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету, - йдеться в повідомленні НАБУ.

Першим об’єктом такої співпраці стало комунальне підприємство "Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка", яке, згідно з домовленостями між нардепом і представником компанії, закупило медичне обладнання на 40 млн грн.

У відповідь Кузьміних натякнув, що його "послуги" — не безоплатні і становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею. Ця плата йому видалась також своєрідною гарантією майбутньої співпраці у сфері закупівель медичного обладнання іншими лікарнями Житомирської області у 2022 році.

Після одержання оплати від лікарні за одним із тендерів, а саме – за систему ультразвукової діагностики, — нардеп попросив передати йому 30% від суми договору — 558 тис. грн.

Як встановило слідство, нардеп планував таку схему обрахунку суми неправомірної вигоди застосовувати і щодо інших договорів у майбутньому, зокрема на постачання МРТ (30% від 37,499 млн грн – 11,25 млн грн) та лапароскопічного набору для хірургічних процедур (30% від 1,19 млн грн – 398,33 тис. грн).

Народного обранця викрили "на гарячому" 28 січня 2022 року. Однак, не затримували через "депутатський імунітет" натомість викликали повісткою до слідчих органів. Відтоді народний депутат повістки ігнорує, а до органів слідства не з’являється.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
7 лютого о 10:00 ранку: нардепа Кузьміних викликають до НАБУ для вручення підозри та допиту (повістка) 7 лютого о 10:00 ранку: нардепа Кузьміних викликають до НАБУ для вручення підозри та допиту (повістка)
Кузьміних проігнорував три виклики до слідчих.
НАБУ затримало нардепа від Слуги народу «при отриманні хабара»: у фракції вже відреагували НАБУ затримало нардепа від Слуги народу «при отриманні хабара»: у фракції вже відреагували
За даними слідства, посадовець отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.
Помічника нардепа від "Слуги народу" затримали на хабарі (фото) Помічника нардепа від "Слуги народу" затримали на хабарі (фото)
За 5 700 доларів він обіцяв посприяти в ухваленні Чернівецькою міськрадою рішення про відведення землі учасникам ООС.
Loading...
Load next