Тристоронній союз України, Британії та Польщі: Кулеба обговорив деталі з главою МЗС Британії

Тристоронній союз України, Британії та Польщі: Кулеба обговорив деталі з главою МЗС Британії
В ході бесіди також обговорювалися кроки підтримки України з боку Великої Британії на тлі загрози російській агресії.

Вчора міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з державною секретаркою у закордонних справах і справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії Елізабет Трасс.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на МЗС.

Глави української та британської дипломатій відзначили успішний та результативний візит Прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона до  України та узгодили пріоритети у реалізації досягнутих лідерами двох держав домовленостей. 

Дмитро Кулеба та Елізабет Трасс скоординували подальші кроки у розвитку тристороннього формату співпраці Україна-Велика Британія-Польща. 

Сторони обговорили стан переговорного процесу на всіх наявних треках, зокрема по лінії НАТО та ОБСЄ, і домовилися тісно координувати позиції під час контактів Великої Британії з Російською Федерацією, - йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ України вкотре подякував за допомогу Великої Британії у зміцненні обороноздатності України. Співрозмовники обговорили подальші кроки, яких може вжити британська сторона для підтримки України.  

Дмитро Кулеба високо оцінив проактивну роль Сполученого Королівства у консолідації зусиль партнерів України задля стримування Росії від подальших агресивних дій та утримання її в руслі дипломатичних переговорів.  

Глава МЗС України висловив особливу вдячність за рішення британського уряду щодо розробки конкретного закону, який посилить та розширить санкції за подальшу агресію РФ проти України. Дмитро Кулеба підкреслив важливість аналогічних кроків з боку інших партнерів задля того, щоб Москва чітко розуміла конкретні наслідки та санкції, які будуть до неї застосовані у разі повномасштабного вторгнення в Україну. 

Складну ситуацію можна  вирішити лише ухвалюючи складні рішення. Тому ми працюємо з партнерами над тим, щоб стримувати Росію неконвенційними діями та рішеннями, - наголосив Дмитро Кулеба.

Вас може зацікавити стаття: "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна створила альянс з Великою Британією та Польщею (відео) Україна створила альянс з Великою Британією та Польщею (відео)
Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії та Республіка Польща продовжуватимуть надавати Україні підтримку.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next