Україна створила альянс з Великою Британією та Польщею (відео)

Україна створила альянс з Великою Британією та Польщею (відео)
Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії та Республіка Польща продовжуватимуть надавати Україні підтримку.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оголосив, що Україна створила тристоронній альянс з Польщею і Великобританією.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на спільний брифінг Кулеби з Міністеркою закордонних справ Британії Ліз Трасс.

Ми маємо честь повідомити про створення Україною, Британією та Польщею нового тристороннього формату співпраці. Ми оголошуємо саме про створення цього тристороннього українсько-польсько-британського альянсу, — заявив міністр.

На сайті Міністерства закордонних справ України опублікували спільну заяву Міністра закордонних справ України, Державної секретарки Великої Британії та Міністра закордонних справ Республіки Польща.

Україна, Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії та Республіка Польща мають глибокі історичні зв’язки, засновані на спільних цінностях, спільній відданості миру і безпеці та спільній історії протистояння агресорам, які загрожують свободі в Європі. (...) Наші три країни посилюватимуть спільну роботу для забезпечення стабільності та посилення стійкості України, зміцнюючи демократію на кордоні у Східній Європі.

З цією метою країни сьогодні домовилися розробити тристоронній меморандум про співпрацю, який сприятиме подальшому зміцненню стратегічного співробітництва та взаємодії між трьома державами щодо найбільш пріоритетних питань підтримки України.

Зазначено, що в альянсі просуватимуть співпрацю, яка включає, але не обмежується координацією підтримки Міжнародної Кримської платформи, посиленням співробітництва з питань кібер- та енергетичної безпеки, а також зміцненням стратегічних комунікацій для протидії дезінформації.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄС про спільний авіапростір.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Тристоронній союз України, Британії та Польщі: Кулеба обговорив деталі з главою МЗС Британії Тристоронній союз України, Британії та Польщі: Кулеба обговорив деталі з главою МЗС Британії
В ході бесіди також обговорювалися кроки підтримки України з боку Великої Британії на тлі загрози російській агресії.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії Загострення на Сході: Кулеба поговорив з міністрами Словаччини і Грузії
Словаччина підтримує Україну на тлі дестабілізаційних дій Росії.
Loading...
Load next