Литва відправила військових інструкторів в Україну для навчань зі Stinger

Литва відправила військових інструкторів в Україну для навчань зі Stinger
Група солдатів проведе навчання своїх колег в Україні у найближчі кілька тижнів.

Литва у вівторок направила своїх вийськових до України для навчання українських збройних сил країни використовувати ракетні комплекси Stinger. Про це, як повідомляє LRT.

Ми повністю підтримуємо і підтримуватимемо Україну. Зброя та техніка ніщо без знань та вміння ними управляти, тому разом із переданими ЗРК малої дальності Stinger ми ділитимемося знаннями та досвідом, -  прокоментував командувач збройних сил Литви Валдемарас Рупшис.

За даними Збройних сил Литви, група солдатів дивізіону протиповітряної оборони країни проведе навчання своїх колег в Україні  у найближчі кілька тижнів.

Звичайно, головне, що ми разом навчаємось і переймаємо їхній досвід - Україна все ще воює, у них є нові знання, які важливі для оборони нашої країни, - додав він.

Ракетні комплекси Stinger були доставлені до Києва в неділю на тлі напруженості через можливе вторгнення Росії в Україну.

Ця підтримка була надана після того, як уряд США схвалив передачу обладнання, виробленого США, третій країні.

Нагадаємо, що Україна, газ, "гарантії безпеки": Шольц та Путін завершили 3-годинні переговори (відео). Олаф Шольц та Володимир Путін 15 лютого провели переговори. Вони тривали аж 3 години і стосувалися головним чином українського питання.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що планує відвідати Україну у лютому. Однією з цілей візиту стане врегулювання конфлікту між Росією та Україною.
"Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод "Ключ лежить у Москві": Шольц і Байден обговорили виконання мінських угод
Канцлер Німеччини Олаф Шольц розповів президенту США Джо Байдену телефоном про свої недавні візити до Києва й Москви. Лідери погодилися, що ризик нової агресії Росії проти України не зник.
Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон
Перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки Джонсон заявив, що у Заходу все ще є шанс уникнути кровопролиття і війни, але для цього буде потрібна переважна демонстрація єдності і солідарності.
Loading...
Load next