Німеччина повинна надіслати Україні зброю, — майбутній глава Мюнхенської конференції

Німеччина повинна надіслати Україні зброю, — майбутній глава Мюнхенської конференції
Крістоф Гойсген наполіг на тому, що постачання Україні зброї є важливою частиною політичного лідерства Німеччини.

Німеччина повинна посилити своє лідерство на міжнародній арені та лібералізувати свою політику щодо експорту зброї, в тому числі розглянути можливість відправлення зброї в Україну, заявив  майбутній голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген.

Про це повідомляє Reuters, передає "ПравдаТУТ News".

Німеччина, на відміну від інших західних союзників, потрапила під критику за відмову надіслати зброю Україні через побоювання нового вторгнення Росії. Німеччина, зокрема, проводить давню політику неекспорту зброї в зони бойових дій, що частково ґрунтується на її кривавій історії 20-го століття і, як наслідок, пацифізмі.

Гойсген зазначив, що Берлін демонструє політичне лідерство в кризі – наприклад, відновлює нормандський формат переговорів з представниками України, Росії, Франції та Німеччини.

Але Німеччині слід розглянути питання про експорт зброї, щоб Україна також могла захистити себе, сказав Гойсген. Використання історії як виправдання більше не є доречним або навіть логічним, сказав він.

Ми надто полегшуємо собі, щоб сказати, що завжди робили це таким чином, тому ми продовжуємо. Ми повинні вести дискусію про більш активну роль Німеччини у зовнішній політиці, і політика безпеки та (політика експорту зброї) є її частиною, — сказав він.

Гойсген сказав, що президент Росії Володимир Путін, схоже, розпалював кризу з Україною, щоб підвищити свою популярність на батьківщині, але поки що не вирішив діяти.

Він уважно дивиться, як ми відреагуємо, — сказав Гойсген.

Нагадаємо, Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї Посол України закликав Німеччину переглянути питання постачання зброї
Відмова від постачання "дуже розчаровує" зауважив посол.
"Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України "Перешкода для членства в НАТО": глава ВМС Німеччини заявив, що Крим ніколи не повернеться до складу України
Своєю чергою міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт заявив, що Берлін не постачатиме Україні зброю, але й не критикуватиме тих, хто робить це.
Loading...
Load next