"Вони прийшли не на пікнік": в ЄС стривожені скупченням військ РФ біля кордонів України

"Вони прийшли не на пікнік": в ЄС стривожені скупченням військ РФ біля кордонів України
Для такого військового нарощення немає ніяких об'єктивних причин, кажуть в ЄС.

Військове нарощування Росії вздовж кордонів України є абсолютно неспровокованим та невиправданим, а Росія має припинити такі дії, оскільки їхні війська "прийшли на українські кордони не для пікніка й не на чашку кави".

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, якого цитує Укрінформ.

Про мотивацію таких дій краще запитати пана Путіна. Але ЄС та країни-члени були дуже чіткими в тому: скупчення настільки величезного війська, особового складу та зброї, на кордонах сусідніх країн є абсолютно неспровокованим та повністю невиправданим. Як про це говорив Високий представник ЄС Боррель, що ці сили знаходяться там не для того, щоб випити чашку кави або мати пікнік. Це щось дуже серйозне, — наголосив Стано.

Політик підмітив, що, з точки зору ЄС, не існує жодної причини для такої величезної концентрації Росією військової живої сили та зброї, адже Україна не несе жодної загрози.

ЄС і вся Західне спільнота не зробили нічого такого, щоб Росія відчувала загрозу, про яку так полюбляють розповідати російські офіційні особи.

Європейський Союз є дуже чітким у своєму посланні, яке було обговорено та погоджено всіма 27 країнами-членами на багатьох форумах та у багатьох форматах, що були присвячені і російському військовому нарощуванню. Це неспровоковані, невиправдані дії, вони мають бути зупинені. Саме тому нам необхідно взаємодіяти з Росією, щоб відповісти на будь-які причини, що можуть стояти за такою поведінкою, яка є повністю неприйнятною, - зауважив речник ЄС.

Нагадаємо, Україна отримала понад 1000 тонн зброї та обладнання від партнерів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України Повномасштабне вторгнення Росії: Зеленський оцінив можливість нападу РФ на територію України
Президент України Володимир Зеленський оцінив ймовірність повномасштабного вторгнення з боку Російської Федерації й заявив про те, що Україна нещодавно пережила чергову загрозу нападу Росії у квітні цього року.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Loading...
Load next