"Україна не зможе стати членом Альянсу": фінський депутат пішов у відставку після скандального твіту

"Україна не зможе стати членом Альянсу": фінський депутат пішов у відставку після скандального твіту
Раніше в НАТО прийняли рішення посилити східний фланг через загрозу вторгнення в Україну.

Голова парламентського комітету у закордонних справах і депутат парламенту Фінляндії Міка Ніїкко негативно висловився про членство України в НАТО. За свої слова фінський політик поплатився посадою. Про це повідомляє місцеве видання YLE.

Зазначається, що 8 лютого депутат написав у своєму Twitter про те, що президент Франції Еммануель Макрон повинен дати чітку відповідь Україні про вступ до НАТО. Ніїкко заявив, що Україна не зможе стати членом Альянсу, незважаючи на ситуацію.

Така позиція фінського політика викликала критику в соцмережах. Зокрема, його слова прокоментувала посол України у Фінляндії Ольга Діброва.

Українці і країни-члени НАТО повинні вирішувати питання про членство України в НАТО, — написала вона у своєму Twitter-акаунті.

Після цього Ніїкко видалив свій пост у соцмережах і опублікував пояснення.

Я відкрито визнаю, що твіт, який я опублікував сьогодні вранці, був написаний недбало. Само собою зрозуміло, що я захищаю суверенітет України і зовнішню політику Фінляндії. Кожна країна має незалежне право вирішувати, чи подавати заявку на членство в НАТО, — пояснив він.

Варто додати, що вже ввечері 8 лютого стало відомо, що Міка Ніїкко вирішив подати у відставку і піти з посади голови комітету у закордонних справах. Рішення про його звільнення повинні прийняти на засіданні комітету 9 лютого, але його колеги в соціальних мережах вже схвалили цю ідею.

Нагадаємо, раніше президент Польщі запропонував провести зустріч України і НАТО на високому рівні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО Байден обговорить майбутню зустріч з Путіним на саміті НАТО
Він зробить це за закритими дверима.
Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим Разумков: шлях України до Альянсу буде непростим
Теоретично може вистачити 10 років.
Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо.
Loading...
Load next