Макрон заявив, що Франція не виключає відправки винищувачів до України

Макрон заявив, що Франція не виключає відправки винищувачів до України

Франція не виключає постачання Україні винищувачів, у разі якщо це не призведе до ескалації і якщо вони будуть потрібні українській армії. Повідомляє France24.

Ніщо не виключено в принципі, - сказав Макрон.

Після переговорів із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не відкидає факту відправки винищувачів до України, але застеріг від "ризику ескалації конфлікту".

Макрон зауважив, що є низка критеріїв, які треба взяти до уваги перш ніж ухвалити будь-яке рішення. Оскільки Україна активізувала заклики до Заходу про надання більш сучасного озброєння через кілька днів після того, як її союзники пообіцяли поставити танки.

Серед низки основних критеріїв є те, що будь-яке постачання озброєння не стане приводом до ескалації, та те що воно "навряд чи потрапить на російську територію, а лише допоможе зусиллям опору".

Макрон додав, що будь-яке постачання зброї "не повинно послабити потенціал французьких збройних сил".

Нагадаємо, що "Україна переможе росію, як Давид Голіафа", – Буданов.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО На тлі загрози вторгнення РФ: Франція готова направити своїх військових до Румунії в рамках можливого розгортання НАТО
Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року.
Loading...
Load next