Понад 130 українців залишається в Афганістані - Кулеба

Понад 130 українців залишається в Афганістані - Кулеба
МЗС шукає шляхи для їх повернення додому.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заяив, що станом на зараз в Афганістані перебуває понад 130 українців. Українська сторона зі свого боку опрацьовує безпечні шляхи евакуації людей. Про це повідомляє ПравдаТУТ. News з посиланням на твіттер-сторінку Дмитра Кулеби.

Ми своїх у біді за кордоном не кидаємо і вже неодноразово це довели, - додає Кулеба.

Міністр також додає, що люди виїжджають і самостійно. Так, за місяць понад 30 громадян та членів їхніх сімей самостійно залишили Афганістан.

Нагадаємо, що після загострення ситуції в Кабулі, Україна почала евакуацію наших громадян. Так, 15 серпня з Афганістану евакуювали 8 українців. 22 серпня до Києва прилетів військово-транспортний літак, яким вивезли ще 83 людей, зокрема 31 громадянина України.  23 серпня з Афганістану вилетів третій український літак з евакуйованими - загалом на борту перебувало 103 людини, серед яких було 79 українців.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео) Україна не відзиватиме свого посла з Білорусі (відео)
Українського посла в Білорусі не будуть відзивати з країни, через необхідність його присутності, оскільки на території республіки перебувають 30 українських громадян, які проходять там лікування.
Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба Евакуація з Афганістану: понад 150 українців чекають повернення додому, - Кулеба
Україна відправить до Афганістану ще один літак для евакуації українців. Зокрема, наразі на допомогу чекають вже понад 150 громадян України.
У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі У МЗС спростували інформацію щодо захоплення українського літака в Кабулі
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін загалом пояснював безпрецедентний рівень труднощів, з якими доводилося стикатися дипломатам, щоб витягти українців.
Loading...
Load next