Зустріч з Лавровим не відбудеться: "Немає сенсу", – заявив Блінкен.

Зустріч з Лавровим не відбудеться: "Немає сенсу", – заявив Блінкен.
Причиною для скасування зустрічі було те, що Кремль не дотримався умови США.

Відповідну заяву Ентоні Блінкен зробив у ніч проти 23 лютого. Це трапилось на спільному брифінгу з Дмитром Кулебою. Повідомляється у спільному брифінгу Блінкена та Кулеби.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Володимир Путін порушує міжнародні документи. Наприклад, глава Кремля порушив:

  • Гельсинський заключний акт, де мовилось про визнання непорушності кордонів;
  • домовленості про зброю в Європі, що обмежує кількість зброї;
  • Віденський документи, де мовиться про прозорість військових навчань;
  • Будапештський меморандум, де Росія говорила про забезпечення безпеки України.

За останню добу Володимир Путін порушив усі угоди. Він зруйнував понад 30 років дипломатії з Росією та щодо безпеки в Європі,
– заявив Блінкен.

Держсекретар пояснив, що це створює загрози для всіх країн, які покладаються на верховенство права.

Ентоні Блінкен пригадав, що минулого тижня він погодився на зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим для того, щоб обговорити занепокоєння стосовно європейської безпеки.

Та ця зустріч відбулась би тільки, якщо б Росія не вторгнулась в Україну. Зараз ми бачимо початок цього вторгнення і зараз немає сенсу проводити таку зустріч, – сказав Блінкен.

Додав також, що радився з союзниками та партнерами. Самі ж Штати віддані дипломатії.

Нагадаємо, що Путін визнав, що Мінських угод більше не існує (відео). Він визнав "республіки" в кордонах, які зазначені у їхніх «конституціях».

Злата Новосельськаpravdatutnews.com


 

Читайте також
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви На тлі обстрілів окупантів: помічниця держсекретаря США зустрілася в Києві з Кулебою перед візитом до Москви
Після візитів до Києва та Москви Донфрід вирушить до Брюсселя.
Loading...
Load next