"Війна в Україні не відповідає нічиїм інтересам": Байден поговорив з лідером Китаю

"Війна в Україні не відповідає нічиїм інтересам": Байден поговорив з лідером Китаю

Президент США Джо Байден 18 березня провів розмову з главою Китаю Сі Цзіньпом. У ній китайський лідер запевнив, що не зацікавлений у війні в Україні.

Про це пише Reuters з посилання на китайські державні ЗМІ.

Так, Пекін наголосив, що війна в Україні не відповідає нічиїм інтересам.

У Китаї вважають, що міждержавні відносини не можуть переходити у стадію такої конфронтації: «Українська криза — це те, чого ми не хочемо бачити».

Сі Цзіньпін також сказав Байдену, що Китай і США повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони повинні брати на себе міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

Своєю чергою Швейцарія приєдналася до нового пакету санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації на тлі повномасштабного вторгнення в Україну. Зокрема, наразі під забороною постачання предметів розкошів до країни-агресора.

Про це повідомляє пресслужба швейцарського уряду.

Уряд нагадав, що 15 березня ЄС розширив список обмежень проти Росії. Зокрема, йдеться про:

  • транзакції з підприємствами Росії;
  • заборона надання кредитних послуг.

Уряд Швейцарії прийняв ідентичні санкції проти РФ, які набудуть чинності вже найближчими днями.

Нагадаємо, раніше 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези Звернення Байдена: пакет санкцій проти Росії, зупинка Північного потоку-2 та додаткові війська НАТО — головні тези
За словами Байдена, США продовжить надавати військову допомогу Україні, а також розмістить додаткові війська в Литві та Латвії. США буде захищати кожен клаптик землі країн НАТО
Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц Росія зрозуміла посил про санкції у разі вторгнення в Україну, — Шольц
У президента США Джо Байдена не вважають за потрібне негайно вводити санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".
Loading...
Load next