Росія не йде на переговори з українською владою, - Подоляк

Росія не йде на переговори з українською владою, - Подоляк

Влада Російської Федерації не йде на переговори з українкою владою.

Про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк сказав на брифінгу, його цитує Укрінформ.

Російська Федерація зараз не йде ні на які розмови і не буде йти. Вони прийняли для себе фатальне рішення, і вони спробують блискавично досягти мети, поки їх не примусять понести якусь відповідальність і сісти за стіл переговорів. Вони будуть пробувати за цей час максимально нанести нам урон і якихось своїх цілей досягти. Вони будуть відтягувати будь-які можливості переговорів. Це психологія війни. Вони хочуть спричинити нам максимальний урон, - каже Подоляк.

Керівник Офісу Президента наголосив, що Україна робила неодноразово спроби вийти на діалог з Росією, щоб вони пояснили, для чого це роблять, коли із боку нашої країни немає жодних дій. Але безрезультатно.

Подоляк додав, що Президент постійно на зв'язку зі світовими лідерами.

Ми формуємо позицію жорстку, тому що, я вважаю, економічно Росія має заплатити сьогодні вже за те, що вона робить. Все, що стосується наших військових, то йдуть бої практично по всьому периметру наших кордонів, — сказав він.

Подоляк запевнив, що ситуація складна, але керована та попередив, що можуть бути обстріли міст щонайменше протягом сьогоднішнього дня.

Радник керівника ОПУ наголосив, що спілкувався із російськими представниками ЗМІ, оскільки росіяни не знають, що точно відбувається насправді. Їх пропагандисти РФ інформують, що нібито ведеться невелика кількість локальних боїв з примусом до відходу України на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Тобто росіяни і близько не знають, що йде бомбардування мирних великих міст, — зазначив радник керівника ОП.

Нагадаємо, сьогодні у Кремлі заявили про готовність президента Путіна до переговорів з Україною. Росія хоче від України відмови від розміщення озброєнь та "нейтрального статусу".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
"Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського "Про Донбас не говоритимуть": Кремль відреагував на можливу зустріч Путіна та Зеленського
Володимир Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із російським президентом може все ж таки відбутися. Своєю чергою у Кремлі заявили, що підтримують ініціативу Зеленського про проведення зустрічі з Володимиром Путіним.
Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик Переговорів в Мінську щодо Донбасу більше не буде: Україна шукає новий майданчик
Голова української делегації у Тристоронній контактній групі та за сумісництвом перший президент України Леонід Кравчук вважає, що після затримання журналіста Романа Протасевича у столиці Білорусі - Мінську, переговори щодо Донбасу слід перенести до нейтральної країни.
Loading...
Load next