Австралія анонсувала санкції проти Путіна, Лаврова і наближених до Кремля олігархів

Австралія анонсувала санкції проти Путіна, Лаврова і наближених до Кремля олігархів
Міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн анонсувала санкції через вторгнення Росії в Україну: вони стосуватимуться президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і 339 російських депутатів та восьми російських олігархів.

Пейн зауважила, що конкретні обмеження проти Путіна та Лаврова уряд узгоджуватиме з департаментом зовнішньої торгівлі МЗС, оскільки санкції проти глави іноземної держави — "винятковий крок". Хоча в цьому випадку йдеться про "виняткову ситуацію". Про це повідомляє ABC News.

Володимир Путін має незрівнянну одноосібну владу над своєю країною. Він вирішив піти війною на сусідню країну, яка жодним чином не загрожувала Росії, оскільки він хоче змінити хід історії й забрати свободу та демократію, які для себе обрав український народ, — заявила Пейн.

Глава МЗС Австралії також заявила, що санкції будуть накладені і на високопосадовців Білорусі, які сприяють російській агресії. Водночас висилати російських дипломатів із Австралії поки не будуть, хоча цей варіант також розглядається.

Як зазначає ABC News, в Австралії також призупинили ретрансляцію російських телеканалів "НТВ-Москва" і RT після обурення з боку російськомовних австралійців.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву
Міністр Дмитро Кулеба порадив президенту РФ Володимиру Путіну перейматись своїми корінними народами, а не українським законопроєктом.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу Засідання Ради Росія-НАТО: стала відома дата проведення заходу
У МЗС Росії підтвердили, що отримали пропозицію, але заявили, що її все ще розглядають.
Loading...
Load next