Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву

Путін порівняв Україну з "нацистською Німеччиною": Кулеба жорстко відповів президенту РФ на його заяву
Міністр Дмитро Кулеба порадив президенту РФ Володимиру Путіну перейматись своїми корінними народами, а не українським законопроєктом.

Законопроєкт про корінні народи, запропонований президентом України Володимиром Зеленським, повністю відповідає Декларації ООН про права корінних народів та відповідним нормам Конституції України, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі виданню "Укрінформ".

Зокрема очільник МЗС вважає, що Володимиру Путіну та керівництву Росії замість маніпуляцій щодо українських законів, варто було б зайнятися забезпеченням прав нацменшин і корінних народів у своїй країні. Оскільки російські маніпуляції щодо українських законодавчих ініціатив є безпідставними, адже ті цілком відповідають міжнародному праву.

Термін "корінні народи" сталий у міжнародному праві та законодавстві багатьох країн. Зокрема, закріплений Декларацією ООН від 2007 року про права корінних народів. Запропонований Президентом законопроєкт фактично реалізує в національному законодавстві ці норми міжнародного права, - зазначив міністр.

Зазначимо, що у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Дмитро Кулеба заявив, що відповідний законопроєкт передбачає визнання корінними народами ті етнічні групи, які сформувались на території України, становлять етнічну меншість і не мають власної держави: "В Україні це насамперед кримські татари, караїми та кримчаки", - зазначив міністр МЗС.

Нагадаємо, що раніше президент Росії Володимир Путін назвав Україну "породженням радянського періоду", а поділ на корінні та не корінні народи він порівняв з нацистською Німеччиною. Зокрема, законодавчу ініціативу президента України, Путін вважає смішною, оскільки, на його думку "говорити про росіян як про "некорінний народ" - це просто некоректно і нерозумно".

Читайте також
Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба Росія стабільно намагається вийти з Мінських угод, - Кулеба
У Міністерстві закордонних справ України вважають, що Російська Федерація не виконує Мінських угод та намагається вийти з перемовин стосовно врегулювання ситуації на Донбасі.
Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму Україна закликала ОБСЄ приділити більше уваги окупованому Криму
МЗС України й міністр Дмитро Кулеба звернулись до генеральної секретарки ОБСЄ Гельги Шмід з проханням, щоб ОБСЄ збільшила кількість своїх зусиль на кримському напрямку.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
Loading...
Load next