Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС

Міністерка енергетики США відреагувала на обстріл ЗАЕС
Дженніфер Ґренголм, яка очолює Міністерство енергетики США, прокоментувала обстріл Запорізької АЕС. У ніч проти 4 березня там спалахнула пожежа через атаку росіян.

Ґренголм розповіла, що поспілкувалися з українським міністром енергетики Германом Галущенком. Відповідний допис з'явився у її Twitter 4 березня перед 5:00 за Києвом.

Російські військові дії поблизу заводу є безрозсудними і повинні припинитися, – наголосила Ґренголм.

За словами посадовиці, Міністерство енергетики США активізувало свою групу реагування на ядерні інциденти. Відомство пильно стежить за подіями у консультації з Міноборони та Білим домом.

Ми не бачили підвищених показників радіації поблизу об'єкту. Реактори станції захищені міцними захисними конструкціями та реактори безпечно зупинені, – додала вона.

Раніше Байден обговорив ситуацію на ЗАЕС з адміністратором Національно управління ядерної безпеки США. Цьому передувала розмова американського президента з українським.

Нагадаємо, що окупанти обстріляли Запорізьку АЕС: пожежа, поранені (відео). Співробітники АЕС вимагають негайно припинити вогонь.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля Роснєфть знову залишить Україну без поставок дизеля
У травні Україна може зіткнутися з дефіцитом дизпалива в розмірі 270 000 тонн. Причина — відсутність експорту Роснєфти і запланований ремонт на Мозирському НПЗ в Білорусі.
Бойовики викотили "Гради" за лінії відведення біля населених пунктів Бойовики викотили "Гради" за лінії відведення біля населених пунктів
Окупанти побували на колишніх позиціях ЗСУ поблизу Золотого та стягнули на полігон "Гради".
РФ на Донбасі готує масове вбивство на Великдень: хочуть атакувати церкву РФ на Донбасі готує масове вбивство на Великдень: хочуть атакувати церкву
Російсько-окупаційні війська планують низку провокацій на Великдень. Про це повідомила українська розвідка.
Loading...
Load next