росія просить у Китаю військову та економічну допомогу у війні проти України

росія просить у Китаю військову та економічну допомогу у війні проти України
Раніше йшлося про те, що президент Китаю Сі Цзіньпін зміцнив партнерство з путіним. Проте допомагати йому, здається, Китай не поспішає.

За словами американських чиновників, росія попросила Китай надати їй військове обладнання та підтримку для війни в Україні після того, як 24 лютого президент володимир рутін почав повномасштабне вторгнення.

Про це пише The New York Times, передає "ПравдаТУТ News".

За словами неназваного чиновника, росія також звернулася до Китаю з проханням про додаткову економічну допомогу, щоб допомогти протистояти втратам, які її економіка зазнала внаслідок широких санкцій, що запровадили Сполучені Штати, країни Європи та Азії.

Джейк Салліван, радник Білого дому з національної безпеки, має зустрітися в понеділок у Римі з Ян Цзечі, членом елітного Політбюро Комуністичної партії Китаю та директором Центральної комісії закордонних справ партії.

Салліван має намір попередити Яна про будь-які майбутні зусилля Китаю підтримати росію у її війні або підірвати Україну, Сполучені Штати та їхніх партнерів.

Ми безпосередньо, приватно, повідомляємо Пекіну про те, що масштабні спроби ухилення від санкцій або підтримка Росії в їх заповненні безсумнівно призведуть до наслідків, – сказав пан Салліван на CNN у неділю.

Ми не дозволимо цьому розвиватися і дозволити Росії бути рятівним колом від цих економічних санкцій з будь-якої країни в будь-якій точці світу, — додав він.

Салліван прямо не згадав про потенційну військову підтримку з боку Китаю, але інші американські чиновники говорили про запит росії на умовах анонімності через чутливість дипломатичних і розвідувальних питань.

Речник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пенью сказав, що не чув про такий запит росії. 

Поточна ситуація в Україні справді викликає занепокоєння, – сказав він, додавши, що Пекін хоче мирного врегулювання. – Пріоритетним завданням зараз є не допустити загострення напруженої ситуації або навіть виходу з-під контролю. 

Зазначено, що американські чиновники уважно стежать за Китаєм, щоб побачити, чи будуть там реагувати на будь-які прохання про допомогу з боку росії. 

Нагадаємо, нещодавно у Китаї вперше назвали російське вторгнення в Україну війною.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні "Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
Loading...
Load next