У Китаї вперше назвали російське вторгнення в Україну війною

У Китаї вперше назвали російське вторгнення в Україну війною

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Китай сподівається, що війна в Україні припиниться "якомога швидше" у розмові зі своїм французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном. Це перший випадок, коли в Китаї назвали російське вторгнення "війною".

Про це повідомляє The Guardian, передає "ПравдаТУТ News".

Коментар Ван Ї – це перший раз, коли він охарактеризував ситуацію в Україні як «війну». Китай поки утримується від того, щоб назвати напад Росії на Україну «вторгненням» або засудити його, - пише видання.

Китайська державна телекомпанія CCTV закликала міністра закордонних справ Китаю заспокоїтися та вжити більше дій, щоб запобігти ескалації в Україні.

Нагадаємо, учора з'явилась інформація, що Китайський Червоний Хрест надасть Україні партію гуманітарної допомоги вартістю 5 мільйонів юанів.

А напередодні Ван Ї заявив, що Пекін готовий бути «посередником» між Росією та Україною вперше після того, як Москва почала вторгнення в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
росія просить у Китаю військову та економічну допомогу у війні проти України росія просить у Китаю військову та економічну допомогу у війні проти України
Раніше йшлося про те, що президент Китаю Сі Цзіньпін зміцнив партнерство з путіним. Проте допомагати йому, здається, Китай не поспішає.
Loading...
Load next