"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні

"Я прошу не сіяти паніку": Резніков розповів про ситуацію на українському кордоні
З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів.

Станом на 24 січня Росія не створила вздовж українських кордонів жодного ударного угруповання військ, що могло б говорити про загрозу початку масштабного вторгнення, заявив міністр оборони Олексій Резніков, передає НВ.

Станом на даний момент не створено жодного ударного угруповання збройними силами Російської Федерації, що свідчило б про те, що завтра вони підуть у наступ, — сказав він в ефірі програми Свобода слова на ICTV.

За його словами, «ризиковані сценарії є і можливі в майбутньому», але на сьогодні такої загрози не існує.

Резніков також прокоментував слова Командувача Об'єднаних сил Олександра Павлюка про можливий початок наступу 20 лютого.

Я не оцінюю такий сценарій високо. Коли військові коментують той чи інший сценарій, вони чесно кажуть, що військові прораховують усі можливі ризики та загрози, тому що вони зобов’язані це робити, — зазначив він.

Також Резніков наголосив, що станом на сьогодні фактаж за даними української розвідки та західних партнерів «приблизно схожий на ту саму ситуацію, яка була навесні минулого року».

Я прошу не сіяти паніку, сприймати це спокійно, війна з боку РФ розв’язана проти України у 2014 році й почалася вона шляхом окупації Криму, — додав Резніков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що список професій для військового обліку жінок суттєво скоротять.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні "Істерія, яка сьогодні нагнітається з боку РФ": Данілов у прямому ефірі пояснив, для чого Росія пересуває свої війська на кордоні
Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю Military Times заявив, що Росія сконцентрувала понад 92 тисячі військових біля кордонів з Україною.
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Loading...
Load next