Трибунал для РФ треба проводити в Маріуполі або Харкові, — глава МЗС Латвії Рінкевич

Трибунал для РФ треба проводити в Маріуполі або Харкові, — глава МЗС Латвії Рінкевич

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич закликає союзників поставити Україні ще більше зброї для захисту країни.

Про це він повідомив у твітері.

Трибунал щодо воєнних злочинів РФ потрібно проводити не у Нюрнбергу чи Гаазі, а в Маріуполі або Харкові. Відповідальні мають отримати серйозне покарання, - зазначив Рінкевич.

За його словами, союзники мають надати Україні ще більше зброї для самозахисту.

Йдеться не про провокування Росії, а про порятунок цивільного населення, - зауважив латвійський міністр. 

Своєю чергою МЗС України закликало міжнародну спільноту негайно відреагувати на обстріл драмтеатру у центрі Маріуполя і посилити санкції проти Росії. У будові знайшли прихисток сотні людей, що російським окупантам було чудово відомо.

Про це заявив Олег Ніколенко, речник зовнішньополітичного відомства у Фейсбуці. Він додав, що зруйнований театр продовжують обстрілювати з усіх боків загарбники, а тому рятувальники не знають, скільки жертв опинилось під завалами і скільки постраждалих.

Путінський режим вже давно перетнув межу людяності. Українські дипломати докладають максимальні зусилля, щоб кожен, хто причетний до цього та сотень інших військових злочинів проти українців, був покараний, – підкреслив дипломат. Особливо цинічним обстріл театру виглядає на фоні того, що саме у той час президентка Міжнародного суду ООН зачитувала наказ, який зобов'язав Росію негайно припинити всі військові дії на території України. Що вчергове продемонструвало принципову зневагу Москви до міжнародних приписів.

Нагадаємо, на Драмтеатр Маріуполя скинули надпотужну бомбу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу (відео) Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу (відео)
Це, зокрема, знищення українців у Маріуполі та проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.
Зеленський: Загибель цивільних та штурм Маріуполя можуть поставити крапку на переговорах (відео) Зеленський: Загибель цивільних та штурм Маріуполя можуть поставити крапку на переговорах (відео)
Водночас, на думку Володимира Зеленського, перемовини потрібні, щоб захистити державу й закінчити війну.
Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео) Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.
Loading...
Load next