Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)

Порошенко має намір судитись з Гордоном за наклеп про "змову з Путіним" (відео)
Адвокати експрезидента та лідера партії "ЄС" Порошенка судитимуться з українським журналістом Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову з Путіним" та нібито навмисної "здачі" Маріуполя проросійським бойовикам у 2014 році.

Адвокати Петра Порошенка повідомили, що найближчим часом буде поданий перший позов за наклеп проти журналіста Дмитра Гордона, про те, що Порошенко, коли був президентом України, планував "здати" Маріуполь. Про це Гордон повідомив 7 травня, цього року в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Зі слів Гордона у 2014 році Порошенко вступив у злочинну змову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, в межах якої наказав українській армії залишити Маріуполь.

"Порошенко з Путіним домовилися про те, щоб Маріуполь здати. Армії був даний наказ вийти з Маріуполя", - заявив Дмитро Гордон.

Однак сьогодні адвокат Ілля Новіков під час брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявив, що найближчими днями, як тільки будуть виконані всі необхідні формальності, буде поданий перший такого роду позов від імені Порошенка до Гордона з вимогою визнати неправдивим розповсюдження цього твердження.

"Ніхто не оскаржує його право не любити Порошенка і говорити про це. Однак коли мова йде про зловживання свободою слова і будь-який наклеп, якщо він супроводжується словами "я вважаю", "це моя думка", а далі йде не думка, а ствердження користується абсолютним імунітетом. Це — не та", - зазначив адвокат Новіков.

Він також додав, що Гордон матиме можливість висловитися з цього приводу.

"Якщо він вважає, що це все ж таки думка, а не твердження, він може про це сказати – що він не знає про це достовірно, а він так думає. У нього буде можливість повідомити, які у нього є докази, якщо вони є. Я думаю, що їх немає", - додав Новіков

 

 

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
Порошенко подав до суду на Гордона через звинувачення у "змові з Путіним" (відео) Порошенко подав до суду на Гордона через звинувачення у "змові з Путіним" (відео)
Експрезидент України та лідер партії "Європейська Солідарність" подав позов на українського журналіста Дмитра Гордона, який звинуватив Порошенка у "здачі Маріуполя в 2014 році".
"Тисну руку, обіймаю!": Дмитро Гордон відповів на заяву Порошенка щодо позову на нього в суд (відео) "Тисну руку, обіймаю!": Дмитро Гордон відповів на заяву Порошенка щодо позову на нього в суд (відео)
Учора, адвокати п'ятого президента України Петра Порошенка заявили, що мають намір судитись з Дмитром Гордоном через його висловлювання про "змову Порошенка з Путіним". Відповідь Гордона на цю заяву не змусила себе довго чекати.
Loading...
Load next