"Я говорю з усіма лідерами на всіх майданчиках": Зеленський розповів про переговори щодо "Азовсталі"

"Я говорю з усіма лідерами на всіх майданчиках": Зеленський розповів про переговори щодо "Азовсталі"

Президент України Володимир Зеленський розповів, що продовжує переговори на рівні лідерів країн щодо ситуації, що склалася на "Азовсталі" у Маріуполі. За його словами, Україна готова провести обмін військовослужбовців.

При цьому він наголосив, що багато в цій ситуації залежить від рф. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю телеканалу Rai 1, передає OBOZREVATEL.

Глава держави зазначив, що Україна докладає всіх зусиль для вирішення проблеми з військовими, які перебувають на "Азовсталі". Зеленський наголосив, що країна має намір евакуювати всіх військових, у тому числі і поранених, а також тіла загиблих.

Ми маємо робити всі можливі речі, як держава, ви як наші партнери, всі, кого може почути російська федерація. На жаль, сьогодні це залежить від рішення рф. Все, що від нас залежить, ми робимо. Навіть робимо більше, наскільки це можливо. Ми не повинні зупинятися, боротися за кожну людину. Цивільних вже забрали із заводу "Азовсталь". Зараз питання щодо поранених, щодо живих і, чесно скажу, ми не хочемо залишати там убитих людей, – сказав Зеленський.

За його словами, Україна залучає інші країни, які можуть сприяти вирішенню ситуації та допомогти врятувати військовослужбовців.

Ми навіть застосовували механізм залучення третіх країн: і Ізраїль, і Швейцарія, і Туреччина – вони сьогодні працюють. Я розмовляв із президентом Фінляндії, він дзвонитиме президентові росії з цього приводу. Я говорю з усіма лідерами на всіх майданчиках, щоб допомогти нашим військовим. Не хочете відпустити? Ми готові їх обміняти. Дайте нам вивезти поранених, не вбивайте живих, тому що це війна і є правила, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше заступник командира полку Азов капітан Святослав Паламар (Калина) не зміг підтвердити, що всіх цивільних евакуювали з заводу Азовсталь. 

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу (відео) Зеленський назвав умови, за яких Україна вийде з переговорного процесу (відео)
Це, зокрема, знищення українців у Маріуполі та проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Loading...
Load next