"Міжнародні інституції не спрацювали": президент України вперше виступив у японському парламенті

"Міжнародні інституції не спрацювали": президент України вперше виступив у японському парламенті

Президент України вперше виступив в японському парламенті, де закликав продовжувати тиснути на Росію та працювати над новими гарантіями міжнародної безпеки. Про це повідомив заступник голови Офісу Президента Андрій Сибиха.

Під час промови президент подякував Японії за лідерську позицію в Азії у питанні підтримки України на тлі війни, яку оголосила Росія.

Володимир Зеленський закликав і надалі посилювати тиск на Росію, аби змусити її до миру, зокрема, через ебмарго на торгівлю з Росією, вихід японських компаній з ринку країни-агресора, допомогу Україні та українській армії, допомогу по відбудові України.

Крім того, він звернув увагу на недієвість поточних інституцій, що мають гарантувати міжнародну безпеку та закликав напрацювати нові гарантії безпеки.

Ви бачите, що міжнародні інституції не спрацювали. Навіть ООН і Рада безпеки... Що вони можуть? Вони потребують реформування. Вони потребують інʼєкції чесності. Щоб стати дієвими. Щоб дійсно вирішувати і дійсно впливати, а не лише обговорювати, – наголосив президент.

Зеленський підкреслив, що потрібно напрацювати нові гарантії безпеки, щоб можна було діяти превентивно і сильно кожного разу, коли виникає загроза для миру.

Чи можна зробити це на базі існуючих міжнародних структур? Після такої війни – точно ні. Потрібно створювати нові інструменти. Нові гарантії. Які працюватимуть превентивно і сильно – проти агресії. Які справді допоможуть, – сказав президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що формат компромісів на переговорах з росією вирішуватиме народ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото) "Ми будемо разом робити все, щоб Україна була вільною і незалежною": Олексій Рєзніков відвідав Миколаївську область (фото)
Під час робочої поїздки до Миколаївської області Олексій Резніков назвав українських морпіхів мотивованими професіоналами своєї справи.
Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів Виправдовували агресію РФ проти України: Уряд пропонує ввести санкції проти 16 пропагандистів
Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які поширювали продукцію та інформаційний контенту з виправданням збройної агресії РФ проти України.
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
Loading...
Load next