Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters

Радбез ООН не збиратиметься 4 квітня на позапланове засідання, як того вимагала Росія — Reuters
Засідання за позивом України проведуть завтра.

Радбез ООН не збиратиметься сьогодні на позапланове засідання, як того вимагала Росія, щоб обговорити, як стверджують у Москві, "злочинні провокації українських солдатів і радикалів" у Бучі під Києвом. Водночас російське зовнішньополітичне відомство звернеться до Радбезу з новою пропозицією провести таке засідання. Повідомляє Reuters.

Представництво Великобританії при ООН, у квітні заявило, що Радбез проведе заплановану дискусію щодо України у вівторок, а не збиратиметься в понеділок, як просила Росія.

Міністерство закордонних справ Росії повідомило, що підтвердить своє прохання до засідання Ради Безпеки ООН у понеділок через те, що Москва назвала "злочинними провокаціями українських солдатів і радикалів" у місті Буча під Києвом.

Сьогодні Росія знову вимагатиме скликання Ради безпеки ООН у зв'язку зі злочинними провокаціями українських військовослужбовців і радикалів у цьому місті, — написала речниця МЗС РФ Марія Захарова у своєму Telegram-каналі.

Про те, що воєнні злочини росіян у Бучі та інших містах розглянуть на засіданні Ради безпеки ООН у вівторок, 5 квітня, раніше повідомив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що "Всі танки та автомати в арсеналі путіна ніколи не зламають дух українського народу", — Джонсон.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Радбез ООН терміново зібрався через загрозу російського нападу на Україну: що обговорили Радбез ООН терміново зібрався через загрозу російського нападу на Україну: що обговорили
31 січня у Нью-Йорку на термінове засідання зібралися 15 членів Ради безпеки ООН. Зустріч проводиться за поданням США на запит України.
Росія вкотре зірвала засідання ТКГ щодо Донбасу Росія вкотре зірвала засідання ТКГ щодо Донбасу
Раніше в українській делегації в ТКГ заявили, що російська сторона відмовилася брати участь у позачерговому засіданні 18 лютого, яке ініціював Київ.
Loading...
Load next