Столтенберг заявив, що країни НАТО готові протягом багатьох років постачати Україні зброю для боротьби з Росією

Столтенберг заявив, що країни НАТО готові протягом багатьох років постачати Україні зброю для боротьби з Росією

Генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що країни альянсу готові протягом багатьох років постачати Україні зброю для боротьби з Росією. 

Про це повідомляє Spiegel.

За словами Столтенберга, він не може коментувати окремі системи озброєнь, але наслідки застосування зброї, яка вже потрапила до України, видно щодня.

Ми бачимо все знищене російське військове майно, і ми бачимо, що Україна здатна збивати російські ракети та літаки, - сказав він.

Столтенберг заявив, що «союзники готові поставляти більше, а також більш сучасну та важку зброю».

Своєю чергою Велика Британія відправить в Україну бронетехніку.

Про це повідомив міністр оборони країни Бен Воллес, пише Sky News.

Ми відправимо бронетехніку, захисні бронемашини, як-от Mastiff, щоб переконатися, що Україна має таку підтримку. Важливо, щоб ми робили все, що в наших силах, щоб допомогти Україні. І там, де вони просять у нас обладнання, якщо ми його маємо чи можемо допомогти іншим надати його, ми це зробимо, - сказав він.

Варто зазначити, Mastiff - це британська версія американської броньованої шестиколісної патрульної машини Cougar. На неї можна встановити кулемет чи гранатомет.

Також британські війська вирушать до сусідньої з Україною країни для навчання українських військових.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО У Польщі заявили про готовність розмістити ядерну зброю НАТО
Віцепрем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польща хотіла б, аби США збільшили свою присутність в Європі.
Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї Для стримування Росії: німецький чиновник заблокував передавання Україні придбаної через НАТО антидронової зброї
Українське посольство хоче переконати німців, що ця зброя не для провокацій, а для стримування агресії й порятунку життя.
Loading...
Load next