Знищити весь народ неможливо. Ти вже нерукостислий, — Зеленський про Путіна

Знищити весь народ неможливо. Ти вже нерукостислий, — Зеленський про Путіна

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російський диктатор Володимир Путін є одним із тих, хто несе відповідальність за воєнні злочини військових РФ в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю для американського телеканалу CBS, відповідаючи на відповідне запитання.

Я вважаю, що він один із них. Всі, хто ухвалював ці рішення, давав накази, виконував, всі причетні до цього. Є люди у них у політиці, котрі голосували за анексію, окупацію наших територій, вони всі винні. Не можна сказати, що „я наказав захопити та окупувати Маріуполь“, а потім сказати, що „я не винен у тому, що коли захоплювали Маріуполь, відрізали кінцівки людям — я не винен“. Це ланцюжок, ви всі пов’язані. Від твого наказу до виконання є відстань і на цій відстані трупи, — пояснив Зеленський.

За його словами, Путін міг би запобігти всьому, що відбувається зараз в Україні.

У них тверда вертикаль виконання наказів. Ми могли зустрітись набагато раніше і хоча б поговорити. Це не про особистості, це про війну між двома державами. І я говорю про діалог між лідерами цих держав. Він міг цьому запобігти, від нього багато чого залежало. Зараз не можна заплющувати очі і казати, що „я цього не робив“. Якщо ти вважаєш, що цього не робив, то маєш сказати це в очі мені та світові, — додав український президент.

Зеленський також зазначив, що українці та весь світ пам’ятатимуть, що зробили російські військові.

Вони думають, що якщо знищити Україну, ніхто не пам’ятатиме про те, що зробили російські війська. Знищити весь народ неможливо. Ти (Путін — ред.) вже нерукостислий. Весь світ цього не забуде, і ми у сучасному технологічному світі живемо. Все є: відео, аудіо, книги, спогади, — резюмував він.

Своєю чергою Зеленський заявив, що Україна втримала Київ, але про перемогу у битві за нього можна буде говорити лише після перемоги у війні.

Я думаю, що це не остаточна перемога. Я не впевнений, що вона – остання. Я впевнений, не можна казати що ми виграли битву за Київ. Яка ціна потім щось програти? Я так не можу оцінити це. Я зможу це сказати тільки після того, коли ми переможемо у цій війні, коли ми звільнимо наші території, - сказав Зеленський, відповідаючи на питання про те, чи виграла Україна битву за Київ.

Буча – це частина великого Києва, це Київська область. Буча, Ірпінь, Гостомель – якщо там були повністю знищені люди, чи виграли ми цю битву? Я не впевнений. Ми утримали, і не віддали своє – це я можу підтвердити. А чи ми перемогли – я не готовий поки що сказати, - додав він.

Володимир Зеленський також розповів, що побачив у Бучі під час свого приїзду туди. У місті залишалося чимало трупів, а також були порожні вулиці та спалена техніка.

Я бачив усе, але в усьому бачив і життя. Так, люди боролися, але вони жили. Тут була смерть. Там не було людей. Уявляєте, ви приїжджаєте до міста-примари. Там жили десятки тисяч людей. Ми там знайшли лише одну чергу людей, які стояли за гуманітарною допомогою, – каже Зеленський.

За словами президента, у місті проживали десятки тисяч людей, а залишилося лише 300.

Ти бачиш порожні вулиці, спалену техніку. Коли я приїхав, то перед тим трупи прибирали з вулиць. Але коли підійшов до багатоповерхівок, то бачив, що там лишилась купа людських тіл. Це виглядає страшно, це смерть. На вулиці немає жодного звуку, – додав Володимир Зеленський.

У Бучі глава України зустрів чоловіка 1937 року народження, який пережив Другу світову війну. За словами пенсіонера, російські військові виявилися жорсткішими, ніж нацисти.

Він сказав, що: "Я ніколи не думав, що буду когось ненавидіти більше, ніж нацистів". Росіяни нічого не питали. Вони приходили, розбивали вікна, двері і робили це тому, що в тебе так, що тут все чисто і по-іншому. Вони поводилися як звірі, – стверджує Володимир Зеленський.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації В Україні запропонували визнати військові злочини рф геноцидом української нації
Російські окупаційні війська незаконно вторглися на територію суверенної держави Україна і почали бомбити мирне населення в різних регіонах країни 24 лютого о 04:40 ранку.
Світ має вжахнутися від того, що сталося в Бучі, Гостомелі та Ірпені: спеціальне звернення Арестовича (відео) Світ має вжахнутися від того, що сталося в Бучі, Гостомелі та Ірпені: спеціальне звернення Арестовича (відео)
Це міста, які були звільнені, а зараз представляють собою картинки із постапокаліптичних фільмів і фільмів жахів.
Loading...
Load next