Після злочинів РФ у Маріуполі та на Київщині можливість мирних перемовин зменшилася, — Зеленський

Після злочинів РФ у Маріуполі та на Київщині можливість мирних перемовин зменшилася, — Зеленський

Воєнні злочини, скоєні російською армією в Маріуполі та селищах Буча й Бородянка на Київщині, ще більше звузили можливість проведення мирних перемовин із росією.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю BBC.

Він сказав, що після відвідування Бучі "пережив увесь спектр емоцій" і відчував "саму лише ненависть до російських військових", назвавши путіна і російські війська "воєнними злочинцями".

Буча у процесі закриття (можливостей мирних переговорів — ред.). Це не про мене, а про росію. У них уже не буде так багато можливостей говорити з нами, — заявив глава держави.

Своєю чергою у перші дні війни, коли була загроза ліквідвації вищого політичного керівництва України, зокрема президента України, біля Офісу президента було немало стрілянини.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю ВВС.

За його словами, диверсантів та інших людей, які повинні були вбити представників вищого керівництва України, було чимало, та усі вони були добре підготовленні для виконання поставленого рф завдання. 

Стрілянини в перші дні було немало. Я не хочу казати кількість людей, які поклали в перші дні, ДРГ, які були на території. Вони тут були. Ви не думайте, що вони йшли непідготовленими. Була сітка, були опрацьовані багато моментів. Але я вдячний і охороні президента, і УДО, яке тримало і тримає урядовий квартал, і всім нашим військовим, - сказав посадовець.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next